Puls 04.04.13


ATOMS FOR PEACE
AMOK
XL Recordings

Tips noen om denne saken

Sammenlign pris på ATOMS FOR PEACE - AMOK (Kelkoo)

Søk etter ATOMS FOR PEACE: AMOK på Amazon.com


Les også

KalenderI skyggen av seg sjøl

Sært så det holder. Men velbegrunna sært. Så det holder.

I mangel av noe annet, har de blitt kalt Thom Yorke’s Live Band. Uansett – vi snakker om en klassisk supergruppe. Flea fra Red Hot Chili Peppers, Radiohead-produsenten Nigel Godrich, trommelsageren Joey Waronker (R.E.M., Smashing Pumpkins), i tillegg til den ikke fullt så berømte perkusjonisten Mauro Refosco. I front, altså – Radioheads vokalist og komponist Thom Yorke, som også spiller gitar og piano.

Bandlederen er en på alle vis besnærende figur. Etter å ha gått til topps på alle verdens hitlister med «OK Computer» i 1997, har han gjort alt han kan for å gjøre seg så musikalsk utilgjengelig som mulig. Ikke nøyaktig sammelignbart, men omtrent som om Rihanna skulle gått videre i en karriere innen den klassiske samtidsmusikken.

Lager Thom Yorke, som leder for Atoms For Peace, fortsatt pop- eller rockmusikk? Egentlig ikke. Eksperimentell electronica? Heller det. Han synger på sedvanlig vis veldig fint (mye falsett, og mye tostemt med seg sjøl). Men musikken er … vel, temmelig utilgjengelig. I hvert fall om du ikke gidder å ta deg bryet med å lytte.

På den annen side. Om du først har begynt å lytte – ja, så kommer du ganske fort på innsida av musikken. Et kult prosjekt. Sånt som folk som har solgt 20 millioner plater har råd til å bruke fritida si på.


Arild Rønsen

submit to redditSiste saker

Wallmans Oslo: Nå med svensker!

OPTIMIST: En hitparade uten sidestykke!

22: "...men rocken var ikke død!"

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind