Puls 03.03.13


Foto: Tor Øyvind Sjøvik


Honningbarna
Parkteatret
02.03.2013

Tips noen om denne saken


Les også

KalenderIngen dødtid med Honningbarna

Honningbarna feiret seg selv med slippfest på Parkteatret, og sørlandspunkerne viste sammen med Oslo Faenskap at de har god grunn til å feire.

Etter at Oslo Faenskap hadde levert et heftig oppvarmingssett fullt av faenskap og metall ispedd punkelementer – hvor høydepunktet overraskende nok var en tung versjon av «I like to move it» fra Disney-filmen Madagascar – gikk Honningbarna på. Først ut var «Dødtid» fra den nye plata Verden er enkel.


Foto: Tor Øyvind Sjøvik

Det var imidlertid ikke mye dødtid i løpet av kvelden, og publikum lot seg rive med til tross for oppfordringen om det motsatte på «Ikke la deg rive med». Ganske raskt var folk i gang med litt god gammeldags poging og crowdsurfing, noe Honningbarna etter hvert også ville være med på. Vokalist Edvard Valberg kastet cellobuen og stupte ned i salen, og ble fulgt av gitaristene Fredrik Justnes og Christoffer Trædal, som tilbragte lang tid blant publikum.

Honningbarna spiller høyt, og de spiller fort. Dette resulterer naturlig nok i mange høydepunkter, som for eksempel «Yankeesane kommer» fra debutalbumet deres. Etter en halvtimes tid var det klart for «Fuck kunst (dans dans)», singelen fra Verden er enkel. Det var den siste låta i settet deres, og på Ramones-lignende vis rakk de å dundre igjennom på rekordtid.


Foto: Tor Øyvind Sjøvik

Likevel har man tid til ekstranumre når man feirer seg selv, og det kom ikke som noe stort sjokk at de gikk for «Borgerskapets utakknemlige sønner» først. Vi fikk likevel en gledelig overraskelse ved at de avrundet kvelden ved å invitere Oslo Faenskap på scenen for å gå amok til Raga Rockers-coveren «Noen å hate». Godt under én time etter at Honningbarna gikk på scenen var moroa over, og vi på Oslos fulleste trikk mot byen. For vår del kunne de godt ha spilt en time til.


Petter Brønstad

submit to redditSiste saker

Wallmans Oslo: Nå med svensker!

OPTIMIST: En hitparade uten sidestykke!

22: "...men rocken var ikke død!"

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind