Puls 27.02.13


Roskildefestivalen
Artistslipp
27.02.2013

Tips noen om denne saken


Les også

KalenderFire spennende navn tilføyes Roskilde-programmet

Både electronica og folkpop er blitt ført opp på plakaten til Roskildefestivalen, som virker å fokusere på sjangerbredde på årets festival.

Det er i all hovedsak kritikernes favoritter som blir offentliggjort blant sommerens artister på Roskilde-programmet. Fra før har festivalen offentliggjort at store, tunge navn som Queens of the Stone Age, Rihanna og Kendrick Lamar er klare for festivalen.

Crystal Castles er en amerikansk electronicaduo som er frontet av karismatiske Alice Glass. De blander både energien og andre elementer fra punken inn i den litt trance-inspirerte electronicaen de spiller, og det forventes store mengder strobelys når de går på scenen under årets festival.

Marie Key er danskenes nye lysende låtskriver- og tekstforfatterkomet. Også hun beveger seg tidvis i retning av electronicalandskapet, noe som har gjort henne til en av årets mest spilte artister på dansk radio. Danske anmeldere har gitt Marie Key svært gode skussmål for sitt nyeste album De her dage.

The Lumineers er et folkrockband fra USA som er mest kjent for alltid å dra i gang voldsomme call and response-sesjoner når de står på scenen. Selv om americana er fundamentet i musikken deres eksperimenterer de med flere sjangre på debutskiva som også heter The Lumineers.

Sist ut i dagens slipp er islandske Of Monsters and Men, som med sin pompøse folkpop har sørget for å bli Islands nyeste eksportsuksess. Som i mye annen musikk fra sagaøya, er både naturen og det mystiske fremtredende i lydbildet. I fjor slapp de debutalbumet My Head Is An Animal, som fikk strålende omtale over hele Europa.


Petter Brønstad

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.