Puls 27.02.13


Foto: Jonas Digerud


By:Larm
14-16 februar 2013
Oslo

Tips noen om denne saken


Les også

Bernhoft leverer varene... Igjen! (26.02.11)

Bernhoft: Solidarity Breaks (31.01.11)

NAME - Weird is the new cool (09.01.09)

Jarle Bernhoft - Got Soul? (14.10.08)

Jarle Bernhoft - Hyller Oslo, i Sandvika! (04.09.08)

The Source: of Christmas: Live (02.12.07)

Glory, Glory, Hallelujah! (01.03.07)

Span sliter (24.04.05)

Baderock: Europe på comeback-karusellen (01.08.04)

Spre budskapet: Span! (05.09.00)Kalender... og By:Larm-vinneren er... Jarle Bernhoft!

Hmm... Dette ser jo ut som en reportasje fra 2012, hvor faktisk Mr. Bernhoft vant den prestisjefulle Statoil-millionen... Det var jo strengt tatt Shining som fikk årets millionsjekk... Jarle har riktignok vært innom Shining som bassist en gang i tiden, men hva er det undertegnede egentlig prøver å si her?

La meg starte med å si at det var mye spennende på årets By:Larm, iallefall for en selverklært funky anmelder. Rapperen Phil T. Rich leverte varene så det føyk etter på et overfylt John Dee. En litt mer rocka versjon av Andrè 3000 der altså, med et litt for ungt og uerfarent band, men som likevel har potensiale til tusen, så vi kommer til å høre mer fra denne Urørt-vinneren i 2013. Equicez imponerte også med sitt "comeback" etter nesten 10 år borte fra rampelyset. Deres energi og spennende tekster forbløffet Rockefeller, spesielt når de i tillegg til DJ tok med seg en bassist og trommis på scenen. HipHop trenger slike duo-gutter som utfyller hverandres personlighet. Jeg luktet en hit eller to der også. Stay tuned...

Truls fra Lukestar er en annen godbit med sin falsetto som aldri slutter å skrike ut pop-hits produsert av Thomas Eriksen, og hvor nok en gang publikum i Wimp-teltet var innstilt på å like det de hørte, selv om frontmannen selv må jobbe litt mer med utstråling og holdning. Der gikk nok sjarmprisen til Amina Sewali. En artist som tok Victoria Scene med flørt og latter, i en slags mini-Bernhoft utgave, hvor hun spilte gitar, piano, tråkket på sine loop-pedaler, og selvsagt styrte sitt jazz-inspirerte band med en jernhånd.

Fantastiske Shining spilte albumet "Black Jazz" i sin helhet på Rockefeller, og "world domination" bør nok være tittelen på deres neste plate, fordi disse gutta er ikke interessert i hva vi har lært, men hva vi er villig til å lære... og det er litt der jeg kommer tilbake til åpningen av denne By:Larm anmeldelsen: Bernhoft... Han er nå beyond tittelen flinkismusiker.


Foto: Jonas Digerud

Jarle debuterte som soloartist i 2008, og reiste rundt med et tight band, med ekstra fløytist og perkusjon. Så ble han viden kjent som Mr. Loopstation, før han forsterket sitt band med korister, blåserekke og utsolgt Spektrum. Innimellom der så hadde han også symfoniorkester KORK med seg, både live og på plateutgivelse... Hvor kan så denne mannen gå etter alt dette? Jo, det skal jeg fortelle deg: 4-Man Band!

Siden Jarle fikk Statoil-millionen i fjor, spilte han en liten time foran et overaskende uentusiastisk publikum på Sentrum Scene etter at Shining hadde fått sin pris av Espen Lind & Co. og det var her magien begynte... Jeg tror ikke folk var klar over hva som foregikk, fordi det var tidlig på kvelden, og de hadde kanskje forventet en av de tidligere innpakningene til Bernhoft-bandet. Her sto han stødig bak sin elektriske gitar, til venstre for scenen, altså ikke som en frontfigur, men som vokalist i et soulband med det originale navnet The Spirits. På låta "Sunday" så gikk han "Prince-veien" og tok sin tid, med ekstra spirituelle gitarsoloer og faktisk, så fant han endelig den rette identiteten til denne låten. Han spilte nye komposisjoner som tok pusten fra publikum. (iallefall til de som fortsatt var til stede), og man kan trygt si at mannen har bare begynt sin solokarriere. PULS var først ute med å skrive om Bernhoft som soloartist og vi er nå først ute med å si: It has only just begun... Jarle var ikke med på årets By:Larm, men han er likevel dens store vinner... There, I said it...


Petter Aagaard

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.