Puls 26.02.13


Deathcrush
The Garden og Kulturhuset
15.02.2013 og 16.02.2013

Tips noen om denne saken


Les også

Kalenderby:Larm 2013: Deathcrush

Deathcrush var knusende overbevisende to dager på rad under by:Larm, og de viste at de behersker flere settinger med åttitalls-new wave-punken sin.

Jeg var heldig nok til å få se Deathcrush i to ulike settinger to dager på rad under by:Larm – først på den nyåpna platesjappa The Garden, og deretter på det nyåpna Kulturhuset, som ligger der Posten lå ved Internasjonalen – etter ikke å ha sett dem på en stund. Selv om det har vært stille fra dem, har de ikke ligget på latsiden. På den noe mindre, intime og korte konserten på The Garden var det et spartansk, dog ekstremt effektivt lydbilde som møtte meg i tillegg til den sedvanlige punkete, støyrock-holdninga med mer enn et diskret nikk til åttitallet. På den i større grad by:Larm-tilknyttede gigen på Kulturhuset var både lydbildet og lysshowet langt renere – kanskje tidvis litt for rent for Deathcrush sitt grumsete lydbilde.

Gitarist/bassist/vokalistene sto som vanlig i bresjen, lidenskapelige og farlige, og bygget opp et støyete lydbilde som enhver fan av Sonic Youth og annen bråkete åttitallspunk/new wave må kunne elske, men enda mer stilrene enn før; og trommene har på mange måter fått seg et løft til det enda bedre – kaotiske men kontrollerte. Nytt var ei låt som hovedsakelig ble drevet av bassen mens Linn ålte seg blant publikum og sang, komplett med åttitallske fakter, leken flørting, og dugelige mengder «gi faen». Det er befriende at bandet tør å leke seg såpass mye med oppsett og lydbildet, men med beina trygt planta i de punka røttene. Kulturhuset bød på noe mer bredde, da det var en lengre konsert, men det er ikke noen tvil om at Deathcrush fortsatt leverer varene, og bare kan fortsette oppover. Sjekk ut dette bandet med en gang du får sjansen!


Redaksjonen

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.