Puls 16.02.13


by:Larm
Statoilstipendet
16.02.2013

Tips noen om denne saken


Les også

Kalenderby:Larm 2013: Statoilstipendet til Shining

Fjorårets Statoil-million gikk til Bernhoft, og det har vært stor spenning knyttet til hvem som fortjener årets million. I tillegg har man lurt på om mottakeren vil godta å få oljepenger eller ikke.

Statoil har med sitt prosjekt Morgendagens helter støttet opp om kulturliv, idrett og utdanning i Norge. De har måttet tåle mye kritikk også, men hvert år deles det likevel ut én million kroner fra Statoil under by:Larm. En fagjury, i år som i fjor med Espen Lind som juryformann, avgjør hvem som skal få stipendet.

Stipendet skal fungere som starthjelp for artister som allerede er kommet ut av startblokka, som for eksempel Bernhoft på det stadiet han var på i fjor på samme tid. I ettertid har han nytt stor suksess og trolig har han fått god drahjelp av Statoil-millionen.

I år var ti navn fra vidt forskjellige sjangre nominert, blant dem forhåndsfavoritten Thomas Dybdahl, nykommeren Mikhael Paskalev og Highasakite. Min personlige favoritt blant de nominerte, Blood Command, viste dagen før utdelingen hvorfor de bør få prisen da de sto på scenen på Mono.

Imidlertid var det Shining til slutt stakk av med millionen. De har fått mye skryt for sitt forrige album, Blackjazz, og vi ønsker Shining lykke til i disponeringen av midlene.


Petter Brønstad

submit to redditSiste saker

Wallmans Oslo: Nå med svensker!

OPTIMIST: En hitparade uten sidestykke!

22: "...men rocken var ikke død!"

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind