Puls 12.12.12


Kjøtt
Kjøtt 12"

Tips noen om denne saken


Les også

KalenderKjøtts 12-tommer tilgjengelig igjen

Christer Falck sies å være mannen bak, og nå er Kjøtts 12-tommer fra 1980 tilgjengelig igjen i originalform. Masteren fra 1980 er rekonstruert etter å ha blitt endret for Sonet en gang på 1980-tallet, og originalskiva er tilgjengelig på vinyl, CD og Spotify.

Plata ble i fjor kåret til den viktigste rockeplata i norsk sammenheng av Morgenbladets musikerpanel, og den har heller ikke vært tilgjengelig i annet enn bruktbutikker de siste årene. Etter oppstusset i forbindelse med Kjøtt-boken til Bernt Erik Pedersen er Kjøtt 12" altså endelig tilbake på markedet.

Alt er som det var ved originalutgivelsen, ned til minste detalj. Det eneste unntaket er lyden, som skal ha blitt oppjustert ganske kraftig i studio slik at det låter litt bedre enn for 32 år siden. Det betyr at de syv låtene, fra «Elektrisk» til «Jeg vil bli som Jesus» er med.

Tidligere i år spilte Oslo Ess et Kjøtt-sett på Crossroads i Oslo, og de har også tatt med en coverversjon av «Primitiv»Verden på nakken, venner i ryggen som kom i august. Nå er det altså endelig mulig å høre Kjøtt-låtene fremført av Kjøtt selv enten på vinyl, CD eller via strømmetjenester.


Petter Brønstad

submit to redditSiste saker

Wallmans Oslo: Nå med svensker!

OPTIMIST: En hitparade uten sidestykke!

22: "...men rocken var ikke død!"

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind