Puls 14.11.12
Tips noen om denne saken


Les også

KalenderLee Fields & The Expressions: Soulsensasjon til Torshov (av alle steder)

Førstkommende fredag på Cosmopolite står den trofaste soultraveren Lee Fields for første gang på en norsk scene. Tidligere i sommer besøkte han Roskildefestivalen og leverte en så fantastisk oppvisning i tradisjonell soul og rhythm ‘n’ blues at det snakkes om den konserten ennå. I tillegg er den nyutgitte Faithful Man en av årets skiver – dette må jo bli bra!

Lee Fields blir ofte sammenlignet med James Brown, og det er ikke uten grunn. Med sitt band The Expressions har han gitt ut en av årets mest spennende plater, Faithful Man. Både Fields og bandet er nettopp det, trofaste mot soulrøttene. Sammen med artister som Dr. John og The Heavy har han klart å revitalisere en til tider glemt sjanger, og hvis man skal trekke frem noen egenskaper ved denne mannen er det først og fremst at han er levende og energisk på scenen. Selv om han er liten av vekst, har han en enorm tilstedeværelse både i lydbildet på platene og på scenen.

Roskildefestivalen tidligere gikk han på scenen så sent som klokken tre. Selv om det var midt på natten, flørtet han vilt og hemningsløst med de få fremmøtte jentene. Det var nemlig stort sett gutter som orket å holde seg oppe så lenge, og de ble holdt oppe lenge av Lee Fields’ karisma og personlighet. I tillegg til å være en ladies’ man er Lee Fields nemlig skikkelig tøff. Han leverer rå soul rett fra levra hver gang, noe man på et eller annet tidspunkt må oppleve. Dessuten ser han skikkelig tøff ut, vanligvis med sin hvite dress og mørke briller. Alle som så ham på Roskildefestivalen er fortsatt i ekstase over akkurat den konserten.

Etter over 40 år som artist skulle man tro noe av gnisten har forsvunnet, men det er snarere helt motsatt. Han har som nevnt bidratt til å revitalisere soulsjangeren, noe som gjør ham til det nærmeste vi kommer en levende James Brown. At den trofaste soultraveren kommer til Norge, og at han skal besøke Torshov i Oslo av alle steder, er ikke noe mindre enn en sensasjonell begivenhet. Med et formidabelt rykte som liveartist, med et fantastisk band i The Expressions og en flott nyutgitt plate spekket av nye soulhits er det ingen tvil om at dette kommer til å bli kult. Spor to på Faithful Man heter «I still got it», og det fikk vi se på Roskildefestivalen. Nå gleder vi oss bare til å se soulmagien utfolde seg på Cosmopolote 16. november.


Petter Brønstad

submit to redditSiste saker

Wallmans Oslo: Nå med svensker!

OPTIMIST: En hitparade uten sidestykke!

22: "...men rocken var ikke død!"

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind