Puls 18.06.12


Frail Grounds
The Fields Of Trauma

Tips noen om denne saken

Sammenlign pris på Frail Grounds - The Fields Of Trauma (Kelkoo)

Søk etter Frail Grounds: The Fields Of Trauma på Amazon.com


Les også

KalenderFrail Grounds: The Fields Of Trauma

11 låter fra et nytt norsk progrock band, med en klar metallreferanse, kan slå flere veier; En ren kopi av mye som er laget bra fra før, eller i beste fall et friskt nytt pust i en noe stivnet sjanger.

Det er flere lange, men ikke for lange låter på denne debutskiva fra dette nye bandet som holder til i Østlandsområdet. Men innimellom har bandet også puttet inn korte pusterom på konseptalbumet om en ekspedisjon til Sibir. Sikkert en interessant historie uten at jeg har fordypet meg i låttekstene. Selv om tekstene er blitt underordnet har jeg helt klart latt meg forføre av vokalistens flotte stemmeføring. Morten Andre Sørbyskogen har en sterk vokal med et sikkert, kraftfullt og særegent uttrykk. Noe av det beste jeg har hørt på lenge og så nær opp til hva elskere av progrock fryder seg over å høre. I hvert fall gjør jeg det.

Utover denne sterke kvaliteten er produksjon og lyd til tider nesten overveldende på "The Fields Of Trauma". Men god lyd og perfekt produksjon er verdiløst om ikke aktørene skjønner hva de holder på med. Og da tenker jeg ikke på spakeskyverne, men på musikerne.

Det er seks stykker av dem i dette bandet og de gjør alle en høyst overbevisende jobb med å gi de melodisterke, intense og momentdrivende låtene et stramt, spenstig og samtidig dynamisk uttrykk uten repeterende kjedsommeligheter og utfyllende musikalsk tomprat.

Det er mye god stemning på denne skiva og disse uttrykkes selvsikkert og overbevisende godt i både rolig partier og der metallen får regjere i full bredde. Jeg har spilt denne skiva en god del ganger siden jeg fikk den og kjenner stadig behagelig sitring i kroppen når den spilles. For meg et meget godt tegn på at det fenger og fascinerer over tid og at musikken vokser og blir større, bedre, vakrere, sterkere, hardere.

Behøver jeg si mer? Jeg digger denne skiva rått! Bandets engasjerende, tro og friske tilnærming og uttrykksevne til egne låter smitter over på meg så det holder. Og dermed ser jeg ingen grunn til å trekke det gode helhetsinntrykket ned med anmelderklisjéer som at "det meste er allerede gjort før" og "ingenting nytt under solen". Det kan så være, men ekte engasjement, meget gode musikalske ferdigheter og utførelse, utsøkt vokal og flotte fengende melodier vil aldri gå av moten. Frail Grounds har rett og slett begått en svært bra debutplate som vil stå som en påle i lang tid framover!


AJ Blisten

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.