Puls 22.04.12


The Chieftains
Voice of Ages
Concorde

Tips noen om denne saken

Sammenlign pris på The Chieftains - Voice of Ages (Kelkoo)

Søk etter The Chieftains: Voice of Ages på Amazon.com


Les også

KalenderThe Chieftains: Voice of Ages

Dette er ei plate som latterliggjør enhver form for terningkast.

I møte med The Chieftains, vil mange tenke litt slitsomt mye feler og banjoer og tjo og hopp og hei falleria. Dette albumet – som markerer bandets 50-årsjubileum! Congratulations! – viser i all hovedsak den helt andre sida av det irske flaggskipet.

Du finner det spretne materialet her, men det totale inntrykket er en blanding av «Tir na Noir» og «Scarborouhg Fair». Et fantastisk vakkert låtmateriale, framført med den respekten det avkrever.

De har med seg en nydelig samling vokalister for å feire sine 50 år, blant annet Bon Iver, og akkompagnementet er irsk folkrock på sitt mest lavmælte. Tenk heller Paddy Moloneys vakre fløytespill en Riverdance. Visste du forresten at en av Moloneys fløyter nå befinner seg på en romstasjon – altså ute i outer space? Som et dokument på hva denne vår tidsalder hadde å tilby? Et betimelig valg.

The Decemberists gjør en up-tempo og veldig irsk versjon av Bob Dylans »When The Ship Comes In». Utover det? Er dette et tvers gjennom fantastisk album! Du får til og med muligheten til å nyte en strålende utgave av »Hard Times Come Again No More» - en sang som ble skrevet i 1854.

Hvilket bringer meg over i en slags konklusjon. Jeg mener ikke å være unødvendig sentimental, men mange har det tungt i disse dager – og det kommer nok til å vare noen uker til. Disse sangene kan lindre det meste.


Arild Rønsen

submit to redditSiste saker

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.

Christer Torjussen: Norges svar på Louis CK