Puls 11.01.12


Steven Adler - My appetite for destruction (sex, drugs & Guns N` Roses)
Lawrence J. Spagnola
Harper Collins Publishers

Tips noen om denne saken


Les også

Guns N' Roses: Axl Rose med band (03.06.10)

Guns n' Roses: Chinese Democracy (28.12.08)

Guns N`Roses sparker oppvarmingsbandet sitt etter èn konsert (28.11.06)

Fremdeles krutt i Guns n' Roses (29.06.06)

Guns N`Roses-utgivelser på vei (17.10.03)

Guns N`Roses avlyser resten av USA-turnèen (10.12.02)

Guns til Spektrum i desember (29.05.01)

Guns N'Roses avlyser Europa (10.05.01)

Axl Rose har hårproblemer (10.05.01)

Guns N'Roses til Spektrum 26. juni (03.03.01)

Guns 'N Roses (helt sant!) (02.01.01)

Nytt Guns N' Roses-album i juni (12.12.00)

Slash's Snakepit: Ain't Life Grand (16.11.00)

Slash-album i september (27.07.00)

Guns N' Roses-trommis slutter (15.03.00)KalenderSTEVEN ADLER - MY APPETITE FOR DESTRUCTION

Den beryktede trommeslageren Steven Adler var trommeslager for verdens største rockeband på slutten av 80-tallet: Guns N` Roses. Om han ikke fra før var en ødelagt rocker, så ble han det av berømmelsen, Hollywood og ikke minst av alt det GNR dro med seg av sex, drugs & rock n roll.

Steven Adler er født i Cleveland i 1965, og var tjue år da han tok over trommestikkene i rock/punk bandet Guns N Roses. Lysluggen var en rastløs person, som fort så sitt snitt til å dra til drømmenes by: Los Angeles og rockegaten Sunset Strip oppe i Hollywood. Han var trøbbel fra dag en, begynner han boka med. Men med all den energien han satt inne med, ble møtet med Slash, Axl og Duff rene dynamitt. Det ble lagd to album; det legendariske og ett av verdens mestselgende hardrock plate: Appetite For Destruction og GNR Lies, samt at han rakk å spille inn godlåten Civil War fra Use Your Illution 2.

På slutten av 80-tallet var de verdens største rockeband, så fallhøyden var stor da han ble regelrett sparket fra bandet pga heroin avhengighet. Det er til dags dato fortsatt uenighet om dette, men det ble en rettssak ut av dette bl.a. fordi Steven hadde under lumske omstendigheter fraskrevet seg royalitetene tilknyttet låtene på Appetite For Destruction. Han ble også tildelt erstatning i denne saken.

Steven beskriver sine oppturer og nedturer, noen av hans 28 overdoser, selvmordsforsøkt, fengselsoppholdene, høydepunkter fra turnene, samholdet med de andre bandmedlemmene Slash, Duff og Axl. Om du er noe over gjennomsnittet interessert i Guns N` Roses, så er det mange godbiter fra innsiden. Steven reflekterer også en del fra hans barndom, sin oppvekst med familien, samt hvordan hans liv har utartet seg i etterkant av GNR epoken. I senere tid er han mest kjent for reallityprogram og hans soloprosjekt: Adler`s Appetite.

Den livsstilen Steven kjørte, har selvsagt også gått utover han både fysisk og psykisk. Han opplevde å få slag, som igjen resulterte i lammelser i ansiktet. Mentalt går det også i bølgedaler. Det er tydelig at personen har levd et tøft og hardt festeliv, noe vi får ta del i.

Den har mange gode tilbakeblikk, og gir et interessant blikk fra bak trommesettet i datidens største rockeband.


Håkon Hovde

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.