Puls 19.10.11


Nikki Sixx sin dagbok fra 1986
Tips noen om denne saken


Les også

Mötley Crüe kommer (31.03.07)

Mötley Crüe med 80-tallet i retur! (11.06.05)

Mötley Crüe: Red, White & Crüe (18.05.05)KalenderNIKKI SIXX - The Heroin Diaries, a year in the life of a shattered rockstar

De fleste har vel lest Mötley Crüe biografien ”The Dirt”, der de viser hvor store drittsekker enkelte kan bli med nok penger, dop og en enorm selvfølelse. I samme periode skriver bassist Nikki Sixx dagbok, der vi får være flue på veggen hos en dyster og mentalt nedbrutt heroinist.

Året er 1986 og Mötley Crüe har gitt ut albumene "Too Fast For Love", "Shout At The Devil" og "Theater Of Pain". De gikk i bresjen for "hair-metal" og var udødelige. Men med berømmelsen kom også demonene, og det er det Nikki Sixx (da 29 år) nedskriver i hans personlige dagbok: "The Heroin Diaries, a year in the life of a shattered rockstar". Boka åpner med at han er alene i romjula 1986 og ønsker å skrive dagbok fordi:

1. Han har ingen venner lenger

2. Slik at han kan lese tilbake for å huske hva han har gjort.

3. Om han dør, så etterlater han seg noen notater om livet sitt.

Og derfra går det bare nedover.

Som du sikkert forstår, så er dette ingen gladbok. Vi dykker inn i sjelen til en ødelagt junkie, og hvor desperat og egosentrisk man kan være for å oppnå det eneste som betyr noe: drugs. Uten det, virker ikke Nikki, men med dopet så balanserer han mellom å være uovervinnelig eller bryte sammen psykisk. I narkorus har han to store bekymringer: Meksikanere og dverger som kun han ser rundt sitt bosted. Da gjemmer han seg i sitt klesskap, ringer opp vaktselskapet før han selv naken går ned og med skytevåpen truer den oppmøtte vakten (som forøvrig legger på sprang).

Det meste skjer i hjemmet hans i Van Nuys i Los Angeles, men det er også noen tilbakeblikk på siste turne og oppbyggingen til deres neste album "Girls, Girls, Girls". Festekammeratene er selvsagt Tommy Lee, Mick Mars, Vince Neil, Slash, Steven Adler pluss en haug andre rock n roll junkies og strippere som vanket på rockestedene langs Sunset Strip i Hollywood. Samtidig får vi et innblikk i hvordan han jobber musikalsk, hva som driver han til å lage de låtene han tross alt gjorde, og de fleste av oss har vel et eller annet album av Mötley Crüe, som vi mener sparker rompe. Det ble også utgitt et musikkalbum av Nikki Sixx da denne dagboken ble utgitt, med bl.a. med den tøffe rockelåten ”Life is Beautiful”.

Dagboken er detaljert og har dato og klokkeslett. Nikki har til tider stor selvinnsikt, men er av natur en sta og rebelsk, og velger som oftest den tyngste veien å gå...bare på trass. Selvsagt er det også mange morsomme historier, mens de fleste er mørke og tunge. Overdose, ensomhet, evig jakt etter det neste skuddet, motorsykkelen, horer og de nærmeste vennene: dealerene. De involverte personene har også kommentert i etterkant de notatene i dagboka, om de fortsatt er i live da.

Er du interessert i denne perioden og Sunset Strip barene og bandene, så er denne boka høyaktuell for deg. Ønsker du å lese en feel-good bok, bør du holde deg langt unna.


Håkon Hovde

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.