Puls 14.09.11


Amund Maarud
Electric
Snaxville Recordings/Diskos/Musikkoperatørene

Tips noen om denne saken

Sammenlign pris på Amund Maarud - Electric (Kelkoo)

Søk etter Amund Maarud: Electric på Amazon.com


Les også





Kalender



Amund Maarud: Electric

Ingen direkte bluesmann lenger. Men for en rock’n’roller han er!

Ingen direkte bluesmann lenger. Men for en rock’n’roller han er!

Amund Maarud fyller 30 i år, altså født i 1981. Men han har faktisk vært aktiv på platemarkedet siden 1993! ”Barnestjerne” passer ikke som betegnelse på gutten i det hele tatt, men naturtalent er bare fornavnet.

Med ”Electric” forlater han ikke fullstendig tolvtakter bluesskjema, det bare høres sånn ut. Deler av denne plata er det beste jeg har hørt innen avansert rock’n’roll siden Paul McCartney mot slutten av 90-tallet leverte ”Run Devil Run”. Men Maarud er i musikalsk forstand mye mer breibeint – han serverer til og med latininspirerte rytmer! Som rock’n’roll!

Her fins ikke en eneste clean lyd. Alt, også vokalen, framføres med digre doser distortion. Blåserne - som det er mange av! – er vel ikke nettopp forvrengt, men i dette lydbildet blir alt rocka og forvrengt. Litt som i Beatles”Revolution”. Klassisk indierock.

Når musikere skryter av andre musikere, har de lett for å ty til uttrykket ”alt er så på plass”. Jeg garanterer at det ikke fins en musiker på kloden som ikke ville nikke samtykkende i tilfellet Amund Maarud. Alt på denne plata er så til de grader på plass.

Jeg begriper ikke at denne mannen, i relativ beskjedenhet, skal leve i skyggen av en storhet som for eksempel Big Bang. Begge banda ville vært en sensasjon på Woodstock – og alt som er gammelt er ikke nødvendigvis gammeldags! Snarere tvert i mot!

Jeg tror jeg tør si det så sterkt som at om du ikke liker ”Electric” – ja, så liker du ikke rock.


Arild Rønsen





submit to reddit







Siste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.