Puls 28.06.11
Tips noen om denne saken


Les også

KalenderRoskilde berger Arvika-publikumet

Festivalscenen er hektisk om dagen. Ikke før har Arvikafestivalen rukket å meddele at de gir opp, før Roskilde trår til og berger festen for alle med billett.

En av sveriges viktigste festivaler meddelte idag at de er konkurs. Arvikafestivalen har siden starten i 1992 hatt jevnt stigende publikumstall og stadig større band, inntill de i 2010 gikk på en smell med en publikumssvikt på rundt 30 prosent. Årets festival bærere tydelig preg av forsiktigere booking og økonomisk nøkternhet, men har likevel ikke klart å selge nok til å dekke honorarene til band som Apex Twin, Röyksopp og Front 242. I det som ser ut som en dårlig reprise av Hultsfred 2010 velger ledelsen derfor å legge ned årets festival.

I det mørket senker seg over de svenske skogene, dukker det imidlertid opp en pressemelding fra sør. Som fremste representant for nordens campingfestivaler har Roskilde bestemt seg for å forbarme seg over det strandede Arvikapublikumet. I det som fremstår som en av årets beste byttehandler melder Roskilde at alle med tredagersbillett til Arvikafestivalen uten videre kan benytte disse på årets Roskildefestival.

"Det er altid trist, når et værdigt musikarrangement må vifte med det hvide flag. Mest af alt er det synd for de publikummer, som pludselig fratages en festivaloplevelse. Derfor byder vi dem velkommen i Roskilde, og det skal ikke koste dem andet end deres Arvika-billet,” sier talskvinne Christina Bilde.

Pressemelding fra Roskildefestivalen


Mathias Moe

submit to redditSiste saker

Wallmans Oslo: Nå med svensker!

OPTIMIST: En hitparade uten sidestykke!

22: "...men rocken var ikke død!"

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind