Puls 20.01.11


SUSANNE SUNDFØR: Vil ikke være "Årets Kvinnelige Artist". FOTO: ODD INGE RAND.
Tips noen om denne saken


Les også

Susanne Sundfør: Mørkets Prinsesse (17.09.10)

Susanne Sundfør: The Brothel (19.03.10)

Vinnerne av Spellemannprisen 2007 (03.02.08)

Susanne Sundfør: Susanne Sundfør (23.03.07)KalenderSpellemannsprisen 2010: Sundfør trekker seg

Etter å ha vunnet Spellemannsprisen i 2007 for debutplaten sin takket hun med å si "Jeg er først og fremst artist — og ikke først og fremst kvinne". Nå ønsker hun å trekke seg fra årets nominasjon som "Beste kvinnelige artist" for "The Brothel".

"Artisten Susanne Sundfør har valgt å trekke seg fra nominasjonen til prisen Årets kvinnelige artist for Spellemann 2010. I en epost til styret i Spellemann AS begrunner Susanne Sundfør dette med at en slik nominasjon ikke er mulig i forhold til hennes personlige holdninger, og at hun ønsker at ethvert samfunn skal ha en tilnærmelse og forhold til kunst som ikke innebærer et kjønnsperspektiv".

Sundfør presiserer imidlertid at hun er takknemlig over anerkjennelsen ved å bli nominert, og at denne saken ikke gjelder de to andre nominasjonene i kategoriene "Årets tekstforfatter" og "Årets populærkomponist". Slik lyder det i pressemeldingen for Spellemannsprisens promobyrå.

”Vi synes det er synd at Susanne Sundfør velger å trekke seg fra nominasjonen. Det ligger imidlertid ingen dramatikk i dette og vi respekterer naturligvis avgjørelsen - ingen skal bli nominert eller motta pris mot sin vilje”, uttaler Marte Thorsby, styreleder i Spellemann AS.

Sundfør var i kategori med Christel Alsos, Ida Maria og Ingrid Olava og de tre sistnevnte blir stående igjen som eneste nominerte i kategorien Årets Kvinnelige Artist.

Susanne Sundfør gav ut The Brothel i fjor, og fulgte dermed opp Spellemannsprisvinnende Susanne Sundfør fra 2007. I september i fjor anmeldte Puls en konsert med Sundfør i Kolben Kulturhus.


Odd Inge Rand

submit to redditSiste saker

Wallmans Oslo: Nå med svensker!

OPTIMIST: En hitparade uten sidestykke!

22: "...men rocken var ikke død!"

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind