Puls 29.11.10


Hypertext
Astronaut Kraut!
Emelie Records/Tuba

Tips noen om denne saken

Sammenlign pris på Hypertext - Astronaut Kraut! (Kelkoo)

Søk etter Hypertext: Astronaut Kraut! på Amazon.com


Les også

KalenderHypertext: Astronaut Kraut!

Haugesundsbandet Hypertext er ute i disse dager med sitt oppfølgeralbum Astronaut Kraut. Med Susanne Sundfør i stallen og stor musikalsk ballast ligger forholdene til rette for Hypertext skal lykkes. Klarer de å blåse meg av banen på andre forsøk, etter en tid med noe de selv beskriver som indre vekst?

Hypertext gav oss i 2007 albumet Corrente Elektro, et album med alternativ rock med innspill fra 80-talls brit-punk. Corrente Elektro gikk stille forbi, uten å gjøre noe særlig nummer av seg selv.

Vi har siden 2009 hørt rykter om den nye utgivelsen, og singelen ”Ivy League” har vært tilgjengelig en stund på markedet. Nå slippes Astronaut Kraut!, og Hypertext viser virkelig at de har utviklet seg på disse tre årene. Denne utviklingen har kommet som en naturlig følge av tidens inspirasjon, og som de sier selv; fra en indre vekst og fri assosiasjon.

Hypertext har i Astronaut Kraut! forlatt den litt 80-tallspunk-stilen og de viser en modernisert stil som heller mer mot digitalrock og kanskje med litt inspirasjon fra Datarock.

Dette kler de seks gruppemedlemmene godt. Medlemmene utfyller hverandre bra, og Susanne Sundførs tilstedeværelse, som eneste kvinnelige vokal gir godt utslag på en helhetlig opplevelse. ”Ivy League” er en låt med skikkelig groove i. Bringsvor og Sundfør synger godt sammen her, og det mangler ikke på gode stemninger videre i albumet.

”Walk me down when I’m running” er en melodi som driver med litt psykedelisk flyt i bakgrunnen. Hypertext håndterer denne effekten bra, og stilen minner kanskje litt noe Röyksopp kunne bydd oss på.

Sangene er klare og skarpe, og har et fint driv og de føyer seg godt inn en udefinerbar indiekategori. Albumet i sin helhet er variert nok til at jeg aldri kjeder meg underveis, og det frister til gjenhør av både enkelte sanger og plata i sin helhet, men det mangler noe som gjør at den vil skille seg mer ut i mengden.


Tineke Nagel Strømme

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.