Puls 16.09.10


GRAHAM GOULDMAN: Bassist og vokalist - men kanskje først og fremst låtskriver.
Tips noen om denne saken


Les også

Kalender10cc live? Ja, men for svært få!

I manges øyne var de det aller beste kunst-pop/rock-bandet på 70-tallet. I kveld spiller 10cc for et rekordlite publikum på Stopp Pressen i Oslo.

Lol Creme, Eric Stewart, Graham Gouldman og Kevin Godley – de var superstjerner, men ikke på den måten. Da som nå kunne de vandra på Karl Johan uten å vekke oppstyr. Men for noen plater de lagde! Jeg blir helt skjelven, når jeg tenker tilbake på mitt etter hvert sprakende og utslitte vinyleksemplar av ”Don’t Hang Up”.

I dagens utgave er bare Graham Gouldman tilbake, men to av turnémusikerne fra Drammenshallen-konserten i 1980 er fortsatt med – gitaristen Rick Fenn og trommeslageren Paul Burgess (han med falsettstemmen i ”Donna”).

Etter forhåndsrapportene å dømme låter de ”helt 10cc”, og det er strengt tatt ikke overraskende. En ringrev som Gouldman ville aldri turt å farte rundt med et halvveis-produkt. Hva de spiller? Alle hitlåtene fra 70-tallet.

Visste du forresten av Gouldman allerede som tenåring leverte ”No Milk Today” til Herman’s Hermits, ”For Your Love” til Yardbirds, og ”Bus Stop” til Hollies?

Ikke aner jeg om det fins billetter å oppdrive, men at det skjer noe smått historisk midt i Oslo sentrum i kveld – i det spørsmålet er jeg skråsikker.


Arild Rønsen

submit to redditSiste saker

Wallmans Oslo: Nå med svensker!

OPTIMIST: En hitparade uten sidestykke!

22: "...men rocken var ikke død!"

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind