Puls 13.09.10
Tips noen om denne saken


Les også

KalenderKens Dojo: Ken Ingwersens superlag gir ut "Reincarnation"

Glenn Hughes (eks-Deep Purple), Ken Hensley (eks-Uriah Heep), Michael Eriksen og Truls Haugen (Circus Maximus) og Nils K. Rue (Pagan's Mind) er alle med når gitarist Ken Ingwersen debuterer med "Reincarnation". Hør Ken fortelle om prosjektet på Puls.no.

Ken Ingwersen har begge bena plantet i melodiøs hardrock, og Reincarnation kom som følge av en 10-års periode der det ble for mye pop.

Vennene hans teller internasjonale profiler som Glenn Hughes og Ken Hensley til norske rockenavn som Michael Eriksen og Nils K. Rue.


GLENN HUGHES: "The Voice Of Rock" synger på "I Surrender". FOTO: PRIVAT.

- Det begynte med at jeg spilte inn noen instrumentallåter hjemme. Men det ble litt for kjedelig. Jeg er alt for mye "låt-mann" til å lage en plate med bare gitar, sier Ken. Han kjenner mange sangere, og den første på ringelista var Circus Maximus-vokalist Michael Eriksen.

- Med Michael satte vi retningen på prosjektet. Jeg virra litt rundt i mange retninger før det, men vi landet på musikken jeg har vokst opp med som er melodiøs hardrock.


KEN HENSLEY: Ingwersen er en del av Hensleys backingband "Live Fire". Da var det naturlig at Hensley gjestet på "Reincarnation". FOTO: PRIVAT.

Med internasjonale gjester kommer det også internasjonal oppmerksomhet.
- Det er litt tilfeldig. Jeg har spilt med Glenn Hughes før, og Ken Hensley har jeg spilt med de siste fem årene. Sistnevnte insisterte faktisk på å bli med, sier Ken.

Prosjektet er ikke ulikt soloplaten til Slash, men Ken har ingen planer om å ta dette ut på veien slik Slash har gjort.

- Det var aldri tanken. Det var meningen å være et studioprosjekt, men det har kommet noen forespørsler. Det kan være at jeg setter sammen et lag, men ingenting er konkretisert, sier Ken.

Hør hele intervjuet med Ken Ingwersen her:KEN INGWERSEN: Serverer melodiøs hardrock på "Reincarnation". FOTO: Hans Petter Vassgård.


Odd Inge Rand

submit to redditSiste saker

Wallmans Oslo: Nå med svensker!

OPTIMIST: En hitparade uten sidestykke!

22: "...men rocken var ikke død!"

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind