Puls 10.09.10


Robyn
Body Talk Pt. 2
EMI

Tips noen om denne saken

Sammenlign pris på Robyn - Body Talk Pt. 2 (Kelkoo)

Søk etter Robyn: Body Talk Pt. 2 på Amazon.com


Les også

Robyn: Body Talk Pt. 3 (23.11.10)

Robyn i Ås: Popprinsessen innfridde (07.10.10)

Robyn: Body Talk Pt. 1 (22.06.10)KalenderRobyn: Body Talk Pt. 2

Tjuvsvensken Robyn må man nesten kunne kalle henne, for hun stjeler beats og stiler helt vilt fra øverste hylle. Men smart er hun, for vi lar oss alle lure, og faller som fluer for denne jenta.

Allerede på første låten ”In My Eyes”, så starter hun med å låne fra F.R. Davids ”Words” som sklir elegant over til Irene Caras Flashdance-hit ”What A Feeling” og ender som en hybrid av Madonna og Björks mange hits fra 1990-tallet. Hun gjør låten selvsagt helt til sin egen, med sin søte og naive vokal, som jo også er hennes kjennemerke.

Men Robyn kan også låte tøff, noe hun beviser i neste låt ”Include Me Out”, hvor hun rapper som rene Missy Elliot. Vi skal overhode ikke la vær å inkludere Robyn! Til og med ikonet Snoop Dogg vil være i Robyns indre krets, og bidrar på hennes låt ”U Should Know Better”, som er en hypermoderne låt med både ”video-game beats” og sing-song rappestilen som kanskje er best kjent fra Kesha-låten ”Tik Tok”.

Det er vanskelig å si hvilke låter som er de beste på dette albumet, rett og slett fordi de alle er så bra i sin sjanger, men en låt som skiller seg nevneverdig ut er ”We Dance To The Beat”, en blanding av techno-lounge meets Jean Michel Jarre. Utypisk for Robyn, men den viser hvor allsidig hun er.

Avslutningsvis får vi den søte balladen ”Indestructible” hvor hun er akkompagnert av et klassisk symfoniorkester. Også i denne låten kan man dra paralleller til Madonna, og hennes ”Papa Don't Preach”, denne gangen.

Dersom det er noe som helst å rakke ned på her, så må det være at selve produksjonen høres veldig amerikansk ut. Robyn har uten tvil brukt mye penger på dyre produsenter etc., men med hennes voksne budskap, velskrevne tekster og ikke minst, hennes gullstrupe, så er også Body Talk Pt. 2 en sikker vinner på dansegulvet!


Anne Lene Rodahl Dedekam

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.