Puls 08.09.10
Tips noen om denne saken


Les også

Skambankt: Søvnløs (06.09.10)

Bigbang: Greni rett i "Operafjorden" (25.06.10)

Fire norske til Øya (29.01.07)KalenderSkambankt: - Vi har fans fra 5 til 80 år!

(Oslo/PULS): Skambankt rykket opp i eliteserien med fjorårets "Hardt Regn", og når "Søvnløs" foreligger etter å ha hatt årets sommerhit på radio med "Mantra" har mange høye forventninger. Hør Skambankt fortelle åssen det er å være på kraftig frammarsj om dagen.

Skambankt dro til Athletic Studio i Halden for å gjøre Søvnløs tidligere i år, og de har siden det lagt festivalsommeren for sine føtter. Da var "Mantra" god å ha.

- Vi merker jo at det er en ny låt som har satt seg før plata var ute, og det var veldig godt for oss, sier gitarist og vokalist Terje Winterstø Røthing.

Selve studioprosessen var som et steg tilbake i tid for bandet.
- Det er lenge siden vi hørte ordene "båndet går" når vi har spilt inn plate, men det var slik vi gjorde det denne gangen, sier bandmedlemmene om produksjonen.

23. september starter høstturnéen til Skambankt som skal ta de gjennom hele Norge og innom Danmark. De er ute på tur helt frem til jul, før Terje inntar plassen igjen som gitarist i Kaizers Orchestra.

- Jeg har ikke skrevet en eneste sang i Kaizers Orchestra, så det er godt å få bruke all den slags kreativitet på Skambankt, sier han. Med den kommende albumtriologien til Kaizers Orchestra ser det ut til at Skambankt må ta seg fri i en periode etter promoteringen av Søvnløs.

- Vi har kanskje hatt vår periode med størst kontinuitet i løpet av vår karriere akkurat nå med Hardt Regn og Søvnløs. Etter det blir det å jobbe med nye låter mens jeg er ute med Kaizers, sier Terje.

Men før det er det altså høstturné.
- Vi har fans fra 5 til 80 år. 50-åringene holder seg rundt miksebordet, så de ser vi litt i det fjerne. Det er ofte sånn med band som har base i gammel punk og hardrock, at de unge tar med seg foreldrene på konsert. Det ser vi hele tiden, avslutter rockebandet fra Jæren.

Hør hele intervjuet med Skambankt her:FOTO: ODD INGE RAND


Odd Inge Rand

submit to redditSiste saker

Wallmans Oslo: Nå med svensker!

OPTIMIST: En hitparade uten sidestykke!

22: "...men rocken var ikke død!"

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind