Puls 22.06.10


Porcupine Tree
Anesthetize (DVD)
VME

Tips noen om denne saken


Les også

NW: Porcupine Tree med vellyd - uten publikumstekke (11.06.10)

Porcupine Tree i bilder (25.10.09)

Porcupine Tree: The Incident (20.09.09)

Porcupine Tree - Fear of a Blank Planet (18.05.07)

Quart 2005: Brukbar rockedag (07.07.05)KalenderPorcupine Tree: Anesthetize (DVD)

Mens Porcupine Tree er på tur rundt kloden for å spille "The Incident" (2009) i sin helhet, får vi her "Fear Of A Blank Planet" i sin helhet fra Tilburg i Nederland. Kanskje mest for fansen, men de finnes det jo flere og flere av. Med andre ord er Porcupine Tree ingen ubuden gjest i kjellerstua.

Konserten er hentet fra oktober 2008, da engelske Porcupine Tree var i ferd med å gjøre seg ferdige med turneen til Fear Of A Blank Planet.

Bandet er i storform, og spiller (som vanlig) upåklagelig. Setlista åpner med hele Fear Of A Blank Planet, der "Anesthetize" er en hjørnestein i albumet, og også i denne konserten. Låta viser Steven Wilsons univers i all sin utfoldelse, og "Sleep Together" halser like bak.

Når man hevder at dette er mest for fansen, går det kanskje litt på resten av utvalget. Nil Recurring var en EP gitt ut mellom Fear Of A Blank Planet og fjorårets The Incident. En utgivelse kanskje de mest ihuga har puttet i hylla, og derfor er det nok mest dem som setter pris på at Porcupine Tree har plukket både "What Happens Now!", "Normal" og "Cheating The Polygraph" fra den.

Videre finner vi "Half-Light", som er en B-side fra Deadwing i tillegg til andre kloke valg fra In Absentia og Signify.

Å gå på konsert med Porcupine Tree er en lydopplevelse mer enn en visuell opplevelse, selv om bandet disker opp med storskjermproduksjon. Selv blir de mer statister, og karisma, spilleglede og energi er ikke noe Porcupine Tree skyller over publikum.

Likefullt er Anesthetize drøye to timer i godt musikalsk selskap, med topp lyd og en levende gjengivelse av glimrende Fear Of A Blank Planet som gav bandet enda en dytt opp popularitetsstigen.

Les også hvordan Porcupine Tree klarte seg under årets Norwegian Wood-festival


Odd Inge Rand

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.