Puls 09.06.10
Tips noen om denne saken


Les også

KalenderTidsmaskinen Sweden Rock Festival starter opp

Da den årlige Sweden Rock Festival nærmer seg med stormskritt igjen, er det på tide å tvile på kalenderen på veggen igjen. Aerosmith, Cinderella, Billy Idol, Gary Moore, Slayer, Winger... Joda, dette er 2010.

Forlengst har Sweden Rock Festival blitt en av de største festivalene i Norden, og historien viser at de har børstet støvet av Twisted Sister, Def Leppard, Whitesnake, Accept, Scorpions og Judas Priest før vi er kommet til 2010.

Og i år er det altså Aerosmith, Guns 'n Roses og Gary Moore som topper plakaten. Etterfulgt av navn som Billy Idol, Slayer, Saga, Pretty Maids, Michael Schenker Group og Bachman & Turner.

Aerosmith presenteres her fra 1989. Og i 2010 lover Steven Tyler å holde seg på scenen, etter at han ramla ut av catwalken i 2009. "I zigged when I should've zagged", sa han om den saken.

Utdatert sier du? I aller høyeste grad. Men hvem er det som selger billetter om dagen, og når sist var du på Valle Hovin og så et band som hadde debutert etter 1985? Tilfellet stemmer ikke med verken U2, AC/DC, Madonna, Metallica, Iron Maiden eller Bruce Springsteen som har fylt arenaen de siste fem årene.

Med det til grunn treffer Sweden Rock Festival godt. For de trekker to generasjoner. Pappaen eller mammaen, og så barna som lurer på hva i all verden foreldrene holdt på med på 80-tallet.

Gary Moore lover å gjenopplive 80-tallet, selv om vi frykter at han still got the blues. Her i fra Stockholm i 1987, og sjelden har "Over The Hills And Far Away" blitt spilt live etter det:

Tre dager i Sölvesborg gir svaret. År etter år. Og Puls er der selvsagt, i øyemed å fylle igjen med inntrykk som manglet da vi var lenka til gutterommet på 80-tallet i stedet for å stå å stange i Drammenshallen.

Vi er mange av dem, og i helgen skal vi nikke gjenkjennende til hverandre.


Odd Inge Rand

submit to redditSiste saker

Wallmans Oslo: Nå med svensker!

OPTIMIST: En hitparade uten sidestykke!

22: "...men rocken var ikke død!"

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind