Puls 15.05.10
Tips noen om denne saken


Les også

Tôg: Drøm (21.09.11)KalenderTôg: -Jeg er ikke jordnær, jeg er i himmelen!

Puls har tatt en meget hyggelig prat med Lars Christian Olsen fra Tôg. Han var grei nok til å invitere oss backstage etter deres forrykende konsert. Vi begynner også å få sansen for disse siddisene.

”Jeg begynte å skrive låter for ett år siden,” begynner Lars Christian ivrig. ”Det høres kanskje litt klisjé ut, men jeg prøver å lage låter om temaer alle kan assosiere seg med, om ting som betyr noe. Mye av det handler rett og slett om å fucke opp. Skikkelig.”

”Kan ikke du forklare oss språkforvirra østlendinger hva navnet deres betyr?” spør vi.

”Tôg betyr at jeg er en dust, rett og slett,” forteller han. Da han ble spurt om han ikke stiller seg lagelig til for hugg ved å kalle seg noe sånt, svarte han at han i aller høyeste grad gjør det. Vi ble avbrutt av bandets gitarist, som ville fortelle Lars Christian at han var ”en fest på scenen”. ”Beklager det der,” sa Lars Christian, før han fortsatte. ”Jeg vil gjerne peke på noe som skjer i sjekkekulturen på byen. Jeg er ofte edru når alle andre er fulle og ser at folk higer etter bekreftelse fra hverandre. Det er litt ’fokked opp’. Jeg er en romantiker.”

”Med andre ord har du en personlig agenda?” lurer vi på.

”Ja, nå lever vi i et veldig kroppsfiksert samfunn,” mener han. ”Vi glemmer helheten i kjærligheten, det er ikke alle som føler det de sier at de gjør, Jeg tror feilen er inni oss, og at i motsetning til gamle dagers filos-kjærlighet er det i dag bare tut og kjør, som en dampveivals.” Han tar en liten kunstpause og kikker ned på publikum på Blå. ”Tôg blir litt som en bekjennelse for meg,” forteller Lars Christian. ”Jeg er jo kristen.”

”Hva slags planer har dere i sommer, da?” vil vi vite.

”Først og fremst skal vi spille inn demoer og jobbe med plata vår. Når den kommer? Jeg vet ikke, den kommer forhåpentligvis til våren,” flirer han. ”Det blir også noen festivaljobber, men hvor vil jeg ikke si ,” forteller han bak et lurt smil. Vi drista oss til å spørre om dette kanskje er på Sørlandet, da vi vet at de har fått tilbud fra Hove-festivalen, men han røpet ingenting. ”Men det jeg kan fortelle er at halve bandet skal gifte seg. Rytmeseksjonen skal faktisk gifte seg med hverandre!”

Lars Christian blir huket tak i av et av de andre bandmedlemmene. Han ser ikke akkurat ut som en roadie, men måtte hjelpe de andre med å rigge ned scenen. Noen minutter senere kommer han nok en gang tilbake og forteller oss at dagen hadde vært litt Texas.

”Hvorfor begynte du å skrive tekster på norsk?”

Han er ikke et sekund i tvil og svarer selvsikkert at det er fordi det ligger ham nærmere. ”Jeg synes det blir litt svulstig å være et band som må skrive på engelsk fordi de skal bli så store at det er nødvendig. Men det er ikke på et jordnært grunnlag, jeg er i himmelen,” forteller han litt kryptisk. ”Men foreløpig handler det bare om fallitt med jenter, det kan man ikke skrive om på mer enn ett og et halvt album.”

Etter en flott konsert for et vrient hipsterpublikum, avlsluttes vår hyggelige samtale. ”Alt er tomhet, all viten er basert på en løgn. Med mindre vi går ut av oss sjøl og lever for å elske, er vi bare siv i vinden,” blir stående som Lars Christian Olsens foreløpig siste ord. Vi ønsker Tôg lykke til med sommerens strabaser!

Se bilder fra Tog-konserten:


Petter Brønstad

submit to redditSiste saker

Wallmans Oslo: Nå med svensker!

OPTIMIST: En hitparade uten sidestykke!

22: "...men rocken var ikke død!"

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind