Puls 17.03.10


THOM HELL: Gir ut plate om å være artist, ha kjæreste og om å sove lenge. FOTO: ODD INGE RAND.
Tips noen om denne saken


Les også

Thom Hell på hjemmebane (28.03.10)

Thom Hell: All Good Things (17.03.10)KalenderThom Hell: Å gi ut plate er som eksamen!

Thom Hells nye plate er en hyllest til de gode tingene. Ting som også inkluderer det å stå opp kl. 12.00 hver dag.

PULS møtte Thom Hell på kafé på Grünerløkka forrige uke, da pressen trillet både 5'ere og 6'ere for hans fjerde album All Good Things.

- Jeg er aldri nervøs foran et albumslipp (...) Så lenge jeg liker låtene mine, så liker vel andre de også. Vi er jo ikke så forskjellige vi mennesker, sier Thom Hell.

Han tar livet med ro, og de har brukt mye tid i studio på plata som inneholder et godt knippe profiler. Det har vært mye folk innom studio.

- Plata er produsert og mikset av Audun Borrmann, og sammen med Even Ormestad har vi tre laget den. Låtene er mine, men ellers har vi jobbet sammen, sier Thom. Når det begynte å lukte litt rart i studio visste de at de hadde vært der i over 12 timer i strekk.

All Good Things er en veldig produsert plate, men Thom er ikke redd for å ta den ut på veien.

- Det blir en helt annen greie. Om vi gjør det med fullt band, i trioformat eller jeg er helt alene er det jo mine låter. Det er Thom Hell, liksom. Jeg synes det er interessant at ting låter litt annerledes live enn på plate, sier Thom.

Kristiansandartisten har blitt større og større for hvert album, og øynene på terningene til anmelderne har også formert seg. Ved forrige album, God If I Saw Here Now som kom ut i 2008, ble det også to spelemannspriser.

- Det er rart å gi ut album, for så å få kanskje 15 plateanmeldelser - og så er det over. Det er som en eksamen. Du forbereder deg lenge, og jobber med ting. Og så er det så fort gjort med selve slippet, sier Thom og legger til:

- Derfor er det så gøy å dra ut og spille live. Da varer den gode følelsen så mye lengre.

Hør resten av cafébesøket sammen med Thom her:Odd Inge Rand

submit to redditSiste saker

Wallmans Oslo: Nå med svensker!

OPTIMIST: En hitparade uten sidestykke!

22: "...men rocken var ikke død!"

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind