Puls 24.01.10


Exodus
Shovel Headed Tour Machine
Nuclear Blast/Warner

Tips noen om denne saken


Les også

Exodus: Exhibit B: The Human Condition (03.06.10)KalenderExodus: Shovel Headed Tour Machine (DVD)

Dannet i 1980, så er Exodus det lengstlevende bandet som hadde sitt utspring fra Bay Area-miljøet i San Francisco. På denne nye DVD'en slår de fast at verken dødsfall, besetningsendringer eller narkotika kan ta livet av en gammel thrashstorhet.

For igjennom en drøy times konsert tatt opp på Wacken-festivalen i 2008 beviser Gary Holts menn at nåtidens Exodus kan måle krefter med sin egen historie, og også sine thrashkollegaer i Testament, Metallica og Megadeth som alle hadde profiler fra samme miljøet.

Exodus er bandet nåværende Metallica-gitarist Kirk Hammett kom fra da han erstattet Dave Mustaine i Metallica i 1983. Bandet ble startet av Kirk sammen med nåværende Exodus-trommis Tom Hunting.

Sammen med Gary Holt er Tom Hunting de eneste som har en lang historie med bandet, som ellers er skrudd sammen av bassist Jack Gibson, eks-Heathen-gitarist Lee Altus og Rob Dukes på vokal.

For fans av Bonded By Blood (1985) er det plenty å hente, og albumet er i sin helhet innspilt på nytt med dagens besetning. Mest av alt henter de låter fra Shovel Headed Kill Machine og The Atrocity Exhibition med fryktinngytende "Iconoclasm", "Children Of A Worthless God" og "Deathamphetamine".

Det låter ryddig, rått og brutalt fra legendene - som tross få nostalgiske profiler i line-upen er et band som bare er et helrått thrashband. Så får den nostalgiske kjernefansen gjøre opp sin egen mening.

Shovel Headed Tour Machine er en DVD som bør rettferdiggjøre ethvert besetningsskifte bandet har gjort siste fem årene. Ekstra bonus er også Rob Dukes festlige men svært så informative dokumentarfilm som inneholder bandets historie, samt det ganske så livlige turnélivet de lever.

For dette er ikke noe luksus. De to gangene på 2000-tallet Exodus har vært i Norge har Garage vært åstedet, men her er de altså i fri dressur foran 80.000 mennesker på Wacken-festivalen i Tyskland.

Et særdeles oppegående dokument på thrashmetallens fremste slitere.


Odd Inge Rand

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.