Puls 27.12.09


Paul McCartney
Good Evening New York City
Universal

Tips noen om denne saken


Les også

Paul McCartney: Memory Almost Full (03.07.07)

Paul McCartney: Chaos And Creation In The Backyard (20.09.05)

Macca hyllet George Harrison (07.05.03)

Paul McCartney over America (11.03.02)

Paul McCartney: Driving Rain (29.11.01)

McCartney med venner for New York (22.10.01)

Macca headliner 'Live Aid II' i New York (02.10.01)KalenderPaul McCartney: Good Evening New York City (DVD)

I godt over to og en halv time leker 67-åringen Paul McCartney seg foran et hav av mennesker under åpningen av City Field Stadium i New York. 44 år siden han stod på samme sted med The Beatles. En popkarriere som dette lar seg nok aldri gjøre igjen.

15. august 1965 spilte The BeatlesShea Stadium, som i 2008 ble jevnet med jorden (Paul McCartney dukket forøvrig opp på den aller siste konserten som ble spilt der, med Billy Joel i 2008, og sistnevnte gjester også her - på "I Saw Here Standing There"). 17. juli 2009 inntok Paul McCartney det flunka nye Citi Field i New York som holder opp i mot 50.000 mennesker.

Det blir det selvfølgelig fest av, og en Macca i toppform er en drømmevert. For hvem sier nei til en rundreise fra "Drive My Car" via Wings-låtene "Jet" og "Let Me Roll It" til han ender opp med "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band" etter 2 timer og 34 minutter?

McCartney har vært flittig med DVD-utgivelser i dette tiåret, fra Back In The US som var turnéen til Driving Rain, til The Space Within Us fra 2006 og til denne fra i år. Og det er med samme band han kjører, med Abe Laboriel Jr. på trommer, Rusty Anderson og Brian Ray på strenger og med den trofaste keyboardisten Paul "Wix" Wickens (som har vært med på samtlige av McCartneys soloturnéer).

Låtmessig er det jo alltid en fest. Her er det også låter fra fjorårets Memory Almost Full, med "Dance Tonight" og "Only Mama Knows". Sideprosjektet The Fireman er også representert med "Highway" og "Sing The Changes". Her er også de udødelige og uungåelige 60- og 70-talls-låtene, som "Blackbird", "Yesterday", "Hey Jude" til "Band On The Run" og "Live And Let Die".

Kort og godt de beste drøye 150 minutter enhver musiclover kan ønske. Vi snakker rockehistorie som er så godt tatt vare på av en vital 67-åring som overhode mulig. Og lå ikke denne under juletreet, er det bare å unne seg den i etterkant.


Odd Inge Rand

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.