Puls 27.12.09


Alexander Rybak
Fairytale - The Movie
Motlys/Bpop/EMI

Tips noen om denne saken


Les også

Alexander Rybak: Fairytales (11.08.09)KalenderAlexander Rybak: Fairytale - The Movie

Det er ikke ofte Alexander Rybaks føtter har nådd bakken i løpet av 2009. I 50 minutter får vi på "Fairytale - The Movie" være med på litt av galskapen.

16. mai 2009 ble han et internasjonalt stjerneskudd etter å ha vunnet Melodi Grand Prix. 14 år etter forrige seier, og 24 år etter den første, var det med Alexander Rybak vi fikk en ung soloartist som vinner av den prestisjetunge melodifestivalen.

The Movie følger vi Rybak i månedene etter seieren. Han er i Frankrike og synger inn "Fairytale" på fransk, på store TV-show i Finland og Sverige, i radiointervju i Irland og til videoinnspilling på Giske i Møre og Romsdal. Vi er med på prøvene på turnéen med band, og vi ser materiale fra konserten i Operaen sammen med Arve Tellefsen.

Filmen er en fin sjans til å komme litt mer under huden på gutten, som på sin side fråtser i unge kvinnelige fans. Og han beholder nummeret til noen av dem. I 50 minutter blir det bare et lite glimt av hysteriet, men filmen er ikke bare for fjortisjenter - det er også et innblikk i apparatet og effekten av å vinne Melodi Grand Prix.

Det er ikke rent lite for en ung gutt og hanskes med. Og som han sier til pressen i Frankrike: "I didn't have a career before this".

Og for ordens skyld går ikke fela i bakken en eneste gang.


Odd Inge Rand

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.