Puls 25.11.09


SIMPLE MINDS: Veldig "alive and kicking" på Sentrum Scene tirsdag. FOTO: ODD INGE RAND.


Simple Minds
Sentrum Scene
24. november 2009

Tips noen om denne saken


Les også

Hva er egentlig 5x5? (24.02.12)

Bedagelig Simple Minds (20.02.06)

Simple Minds til Rockefeller (31.08.05)

Simple Minds i studio (09.02.05)

Simple Minds med cover-album (03.08.01)

Simple Minds og EMI skiller lag (03.11.00)KalenderSimple Minds: Skotsk helgardering

(Oslo/PULS): "Is it ok if we play some more?", sier Jim Kerr etter drøye to timer. Tirsdagens konsert på Sentrum Scene var fylt med herlig mye overskudd fra de 30 år gamle veteranene, som besøkte hver krink og krok av deres karriere.

Og for ordens skyld var det såpass spenn i den store setlista også, at vi fikk det vi kunne ønske oss fra Life In A Day fra 1979 og frem til årets Grafitti Soul. Med andre ord var både "Chelsea Girl" fra debuten og spenstige "Rockets" fra årets album godt mottatt.

Inn i mellom de ytterpunktene har Simple Minds solgt 40 millioner plater. Publikumet på Sentrum Scene tirsdag kunne refrengene til de alle sammen. Fra "Someone Somewhere In Summertime" til de ukompliserte allsangpartiene til "Alive And Kicking" og "Don't You (Forget About Me)".


CHARLIE BURCHILL: Har handtert gitaren i Simple Minds i over 30 år. FOTO: ODD INGE RAND.

På sistnevnte bommet Jim Kerr. Godeste Simple Minds, 25 år etter knallsuksessen med "Don't You (Forget About Me)" fra filmen Breakfast Club, - så glipper altså 50-åringen Kerr på teksten. "I have to sing this right...and I fucked it up. Can we try it another time?", spør han ydmykt til publikum og snur det hele til en sjarmoffensiv. En effektiv én, sådann. Saved by charm. Og det var det nok av.

Som sagt så ble det litt for enhver. Fra den smakfullt anonyme tilværelsen de hadde som synthband på tidlig 80-tall med "Sons And Fascination" og "In Trance As Mission" til storselgerne "Waterfront" og "Once Upon A Time" til 90-tallets "Real Life" og undervurderte Crys "One Step Closer".


SIMPLE MINDS: Ingen bør være skuffet over "Grafitti Soul"-besøket til de skotske veteranene. FOTO: ODD INGE RAND.

Med unntak av Good News From The Next World (1995) og Neapolis (1998) var det meste dekket, og Simple Minds låter akkurat som vi kjenner det fra hele deres karriere, selv om den varierer i uttrykket. Den unge Jim Kerr fra det tidlige 80-tall har gjort den aldrende men spreke en bjørnetjeneste 30 år senere, for sangstilen hans er ikke så utfordrende verken i høyden eller ellers. I 2009 kan han med andre ord være seg selv, som han var det i 1979, i 1985 eller i 2009.

Konserten i Oslo tirsdag var så komplett som det går an å bli for de gode gamle veteranene, og mer spilleglede og gnist er det vanskelig å finne. En publikummer på omtrent samme alder brøt ut i en slags gledesladet bekymring da Jim Kerr gikk i gang med "Ghostdancing":

"De gir seg faen ikke vettu...de kommer til å ta livet av oss!!"

Simple Minds spilte dette på Sentrum Scene:

Theme From Great Cities/Sanctify Yourself/Stars Will Lead The Way/Waterfront/Big Sleep/All The Things She Said/Moscow Underground/See The Lights/Real Life/Sons And Fascination/Someone Somewhere In Summertime/In Trance As Mission/Somebody Up There Likes You/Once Upon A Time/One Step Closer/Don't You (Forget About Me)/Glittering Prize/Let It All Come Down/New Gold Dream

Ekstra: Neon Lights/Alive And Kicking/Let There Be Love/Children Of The Revolution/Rockets/Chelsea Girl/Ghostdancing (inkl. Gloria)


Odd Inge Rand

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.