Puls 18.11.09


BIM & BIANCA: "Appletalk" ut til folket.
Tips noen om denne saken


Les også

Bim & Bianca: Appletalk (18.11.09)KalenderBim & Bianca: - Vi har laget et økologisk album

"Appletalk" ble til på en liten øy i Åland, inspirert av alt fra omgivelsene til referansemusikk de hadde hjemme i hylla. Kristine Jacobsen og Bengt Øberg, a.k.a. Bim & Bianca, debuterer nå med platen som setter lytterne i en litt leken høststemning.

- Hvordan oppsto Bim & Bianca, og hvordan oppsto ideen om duoens "identitet" som fiktive "figurer"?

Bim & Bianca oppsto i det vi traff hverandre som kjærester; fra den dagen har vi arbeidet sammen med musikk. Vi startet med å skrive låter med naturen som inspirasjon og ville forsøke å skrive tekster i en magisk realistisk retning, inspirert av ulike forfattere som f.eks. Orham Pamuk og Selma Lagerløf. I denne prosessen ble det naturlig for oss å skape fiktive frontfigurer som kunne passe inn i et slikt univers.

- Hva er inspirasjonskildene rent musikalsk? Selv hører jeg mye tidlig Goldfrapp her til tider.

Vi har nok samlet inspirasjon gjennom mange år og det blir vanskelig å peke ut en spesiell. Imidlertid kan vi peke ut flere, som Frank Zappa, Goldfrapp, Nina Simone, Massive Attack og Sigur Ros. Bengt Øberg, som er halvparten av duoen, har bakgrunn som lyddesigner og bringer det med seg inn i musikken. Kristine Jacobsen har bakgrunn som billedkunstner og det er nok også et bidrag til den musikalske helheten.

- Skiller live-uttrykket seg mye fra studio, eller hvordan har dere løst dette?

Vi arbeider med computer, synth, trommer og vokal live. Vi forsøker å nærme oss uttrykket på skiva, samtidig som vi har noen låter som er nærmest akustiske. For oss er det viktig å formidle Bim & Biancas univers både på plate, hjemmeside og live.

- Hvor og når ble dette spilt inn, og ble låter til i studio eller har dere lagret dette materialet lenge?

Vi hadde noe materiale som vi arbeidet med en god stund, deretter fikk vi kontrakt med et lite selskap og skulle skrive resten av låtene til skiva. Vi møtte noen utfordringer; vi hadde nettopp fått barn og bestemte oss for å ta med henne til en liten øy på Køkar i Åland. På den øya ligger det kun et lite hus hvor vi installerte familien og et lite studio. Dette gjorde at vi fikk fokus på musikken, samt masse inspirasjon fra omgivelsene. Huset på øya har kun vind og solkraft som strømkilde, og vi var spente på om den lille vindmøllen og to små solcellepaneler kunne skape nok strøm for innspillingen av låtene. Dette viste seg å være null problem, og man kan vel dermed kalle skiva nærmest økologisk?

- Gjør dere mange konserter eller er dette primært et studioprosjekt?

Vi har lenge vært et studioprosjekt, men har startet livespillinger nå og kommer til å ekspandere som konsertband fremover. Vi har nettopp hatt en fantastisk releasekonsert og vi er inspirert til å spille mer.

- Mange musikalske innfallsvinkler her. Er det fordi det involverer mennesker med forskjellig musikalsk ståsted?

Hver låt blir formet ut fra en historie, hver historie som former låtene. Vi har ulike musikalske ståsted og det bidrar til uttrykket. Hver for oss kunne vi aldri lagd den samme musikken, så dette er en symbiose av oss to.

- Hva er planene for resten av året og våren? Turné eller andre aktiviteter?

Vi arbeider med å sette opp en turné, og som sagt er vi veldig inspirerte etter releasekonserten vi hadde sist fredag. Vi arbeider aktivt med vår hjemmeside www.bimbianca.com, som vil være et sted hvor vi skaper et dynamisk univers rundt Bim & Bianca. Her er det plass til små videoprosjekter, nye låter, lydkunst osv. Vi vil at publikum skal kunne besøke nettstedet vårt for en opplevelse av Bim & Biancas univers utover plate og konserter.

Les også Per Olav Heimstads anmeldelse av platen Appletalk


Odd Inge Rand

submit to redditSiste saker

Wallmans Oslo: Nå med svensker!

OPTIMIST: En hitparade uten sidestykke!

22: "...men rocken var ikke død!"

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind