Puls 24.09.08


WATCHMEN: Batman, Spiderman, Superman = Pingler i sammenligning!


WATCHMEN
Warner Bros.
6 Mars 2009

Tips noen om denne saken


Les også

KalenderWatchmen - Effekten av musikk i en trailer

Hvis dere ennå ikke har hørt noe om neste års “Dark Knight”, så husk at Puls.no var først ute (nok en gang) til å fortelle dere om dette mesterverket av en film. Hvis det finnes noen form for kåring av trailere, så har vi i alle fall en soleklar vinner, og det takket være Smashing Pumpkins.

For å forklare (relativt) kort: Watchmen er en kommende film basert på en 12-binds tegneserie skrevet av legendariske Alan Moore og tegnet av Dave Gibbons, som ble publisert i 1986 og 1987. Per dags dato er Watchmen den eneste tegneserien som har vunnet en Hugo-pris og er også den eneste grafiske romanen på Times' liste over de 100 beste engelskspråklige romaner fra 1923 til i dag. En “catchy original story” altså, for å si det med andre ord.


WATCHMEN: The Comedian, Nite Owl II, Ozymandias, Rorschach og Silk Spectre II.

Handlingen foregår i et alternativt USA i 1985 der superhelter eksisterer, Nixon er fortsatt president og landet kommer nærmere og nærmere en kjernefysisk krig med Sovjetunionen. Den forteller historien om fortidige og nåværende superhelter og omstendighetene rundt det mystiske drapet på en av deres egne. Alle blir portrettert som virkelige mennesker som må konfrontere etiske og personlige dilemmaer, hvor de bl.a. sliter med nevroser og div. fiaskoer. Man kan trygt si at dette er på en måte et forsøk på å lage "a superhero Moby-Dick”.

Filmen er regissert av Zack Snyder (300, Dawn of the dead) og store navn som Tom Cruise, John Cusack, Keanu Reeves og Jude Law har alle vært under forhandlinger, men har alle blitt erstattet av releativt ukjente navn. (Mest sannsynligvis for å holde fokuset på den avanserte handlingen i filmen.) Terry Gilliam var forøvrig også en tur innom regissør-stolen.

Men hva har Smashing Pumpkins med det her å gjøre tenker du? Vel, husker dere den forferdelig dårlige filmen “Batman & Robin” fra 1998? (Tittelen på filmen har ikke fet font med vilje...) Det var faktisk (tro det eller ei) en bra ting med den filmen, og det var soundtracket. "The Beginning Is the End Is the Beginning” var en fengende låt som tok MTV med storm, og vant en Grammy Award for Best Hard Rock Performance.


THE COMEDIAN: Billy Crudup.

En alternativ og litt melankolsk electronica-inspirert versjon (med annen tekst) hadde tittelen “The End Is the Beginning Is the End", og den brukes nå i traileren til Watchmen, til stor suksess. Så stor faktisk at denne 10 år gamle låten er nå plutselig i iTunes Top 100. Vokalist Billy Corgan har selv sagt: “I love the way it’s used in the trailer, but I can only imagine this terrifies my fans who seem to be confused when the outside world appreciates our work".

Før denne versjonen ble med på traileren fikk den absolutt ingen oppmerksomnhet i media, og han legger til: “It was a version of that song that never seemed to get any notice, but as I ultimately discovered, certainly the massive jump in online sales seems to indicate it might be worth it for us and for the movie."

Han har så rett, så rett, men ikke ta mitt ord på det... Se klippet nedenfor og gjør opp din egen mening. Undertegnede har iallefall aldri trykket på repeat så mange ganger som jeg har gjort de siste ukene. Filmen kommer ut (forhåpentligvis) i mars neste år, og med hva man ser her: Det er bare å begynne å glede seg...


Petter Aagaard

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.