Puls 06.06.08


QUART: Avlyst
Tips noen om denne saken


Les også

Quart - den usminkede historien om Norges viktigste festival (14.10.08)

Datarock-reprise på Quart (09.04.08)

Tre nye til Quart (19.03.08)

15 nye til Quart (21.01.08)

To band Quart-klare (03.12.07)KalenderQuart-festivalen 2008 er avlyst

Ordføreren i Kristiansand bekreftet overfor Nettavisen.no og Dagbladet.no i dag ryktene om at årets festival er avlyst. Etter fjorårets sviktende billettsalg blir årets festival avlyst av samme årsak.

I pressemeldingen som fulgte fra ledelsen i Quart bekreftes det at stiftelsen Quart-festivalen har besluttet å begjære stiftelsen konkurs. Til tross for 15 000 solgte billetter var ikke dette nok til å nå budsjettet og dermed økonomisk uforsvarlig i følge stiftelsens styre. Majoriteten av disse billettene var solgt gjennom sponsorater og avtaler med bedrifter og dermed ble det ordinære billettsalget for svakt.

– Det er trist for alle som har arbeidet hardt for å lykkes med årets festival at vi har vært nødt til å konkludere på denne måten. Quartfestivalen er en institusjon i Norge og viktig for både Kristiansand og hele Sørlandet, sier styreleder Steinar J. Olsen.

Festivalsjef Daniel Nordgård beklager også situasjonen, men han er enig i at styrets beslutning er den mest ansvarlige løsningen i forhold til den krevende situasjonen festivalen er kommet i.

– Vi er stolte av årets festivalprogram og opplever også at programmet har fått bred anerkjennelse i musikkbransjen. Samtidig må vi erkjenne at vi åpenbart ikke har truffet godt nok hos publikum, sier Daniel Nordgård.

Om dette er det siste vi får se til Quart-festivalen er fortsatt usikkert, men med den enorme veksten i festival-bransjen vil det ikke være usannsynlig at flere festivaler står i fare som en følge av økt konkurranse om både artister og publikum. Dette er uansett triste nyheter for mange musikkinteresserte som gledet seg til et program som reiste seg kraftig etter fjorårets nedtur.


Sondre Strandskog Arnesen

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.