Puls 06.12.07
Tips noen om denne saken


Les også

KalenderQuarts siste sjanse

Nok en gang har Quart blitt reddet i tolvte time av bystyret i Kristiansand. Også denne gangen var det på nære nippet at festivalen måtte kaste inn årene for godt. Nå hviler en tung bør på de som skal forsøke å stable festivalen på beina igjen, for det blir ingen enkel jobb.

Etter at Toffen Gunnufsen ga seg, har mye gått skeis for det som en gang var norske rockefestivalers flaggskip. Årets festival var en katastrofe, selv om ledelsen merkelig nok sa seg relativt godt fornøyd med gjennomføringen. Underskuddet var enormt, men igjen har altså politikerne - med knappest mulig margin - gitt festivalen en siste sjanse. For det er helt klart at Quart 2008 levere varene, og det til gagns, for at videre eksistens kan være mulig.

Det kan fort vise seg vanskelig, nå som konkurransen er tøffere enn noensinne. Hove har allerede sikret seg en lang rekke navn, mens Quart foreløpig henger etter. Det ligner mistenkelig på fjoråret, og er selvsagt et dårlig tegn. Nå er det heller ikke slik at det er Hove som er målestokken lenger, for i motsetning til et par år tilbake, florerer det nå med tilbud til festivalhungrige ungdommer i alle aldre. Det skal i det hele tatt veldig solide navn til for å klare å trekke det antallet publikummere som skal til for at overskuddet skal være sikret, og solide navn har nå en prislapp som ikke ligner grisen. Med Radiohead til Roskilde, er også ganske mange potensielle Quart-gjengere ute av bildet etter som festivalene arrangeres i samme periode.

Til tross for den siste redningsaksjonen, ser ting langt ifra lyst ut for festivalen, og faren for at Quart 2008 blir den siste i rekka er overhengende.

Oppfordringen til bookingsjef Jørgen Skauge og resten av gjengen på Quart-brakka får bli å gjøre mine dystre spådommer til skamme.


Espen Hovelsen

submit to redditSiste saker

Wallmans Oslo: Nå med svensker!

OPTIMIST: En hitparade uten sidestykke!

22: "...men rocken var ikke død!"

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind