Puls 12.11.07


Amy Winehouse
Live In London
Universal/Island Records

Tips noen om denne saken


Les også

Grammy Awards for femtiende gang (11.02.08)KalenderAmy Winehouse: Live In London

Jenta fra London har hittil levert oss de to retroinspirerte albumene ”Frank” og ”Back To Black” som har mottatt strålende kritikk verden over. Med sin helt spesielle stemme blander hun jazz og blues på en måte som gir henne en særegen stil. Det er bare så synd å se en kommende stjerne falle så fort.

Forfulgt av intriger og media etter gjennombruddet ser det dessverre nå virkelig ut til at Amy har fått føle presset på den spede kroppen. Gjennom hele konserten er det en tydelig fraværende artist som er mer opptatt av å drikke, snøvle mellom låtene og synge med en innlevelse som et hvilket som helst publikum ikke fortjener.

Det som redder denne konserten er Amy Winehouse' backing band. Disse gutta har vært ute en vinterdag før og maken til lekkert komp er det sjeldent å se. Koristene Zalon Thompson og Ade Omotayo er uten tvil de største stjernene på scenen, i hvert fall denne kvelden. De holder livet gående med synkroniserte dansetrinn ala 60-tallets vokalgrupper mens hovedpersonen selv står som en tynn og ustø geleklump, pyntet med en hårball på toppen.

Man får naturligvis alle hitene servert på rekke og rad men settet er i sin helhet for svakt til å engasjere gjennom en hel konsert. Bonusmaterialet inneholder dokumentaren ”I Told You I Was In Trouble” som omhandler hennes karriere fra den spede begynnelse til fremtidsplanene. Denne gir et inntrykk som på godt og vondt skildrer henne som person og ikke minst støtteapparatet rundt. Alt i alt så er denne mer spennende enn selve konserten og det bør si sitt.

”Live In London” blir dessverre ikke noe mer enn en skuffende bit av hennes karriere, festet til tape. Noen artister viser seg å være best på skive og i Amy’s nåværende tilstand er det bedre å sette på ”Back To Black” og håpe at hun kommer seg til sitt neste album.


Sondre Strandskog Arnesen

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.