Puls 07.07.07


MADONNA: I tjeneste for vår klode.
Tips noen om denne saken


Les også

KalenderSlutt med klimatøvet!

Om noen timer er det klart for Live Earth. Men noen må selvfølgelig gjøre sitt beste for å avlyse festen i god tid før den er begynt.

Til NRKs Kulturnytt, sier redaktør i Farojournalen, Asbjørn Slettemark, at han ikke syns Live Earth er noen god idé - ikke så lenge verdensstjernene i sitt daglige liv er miljøverstinger. Tenk det; de holder stadig på å reise med jetfly til konsertene sine!

Noen har samtidig regna ut at Madonna er ansvarlig for 440 tonn CO2-utslipp, mens en vanlig svenske (!) bare står til ansvar for 7 tonn... Hvor går grensa for dårskapen? Regnestykket er jo like absurd som det er umulig å etterprøve. Er det Madonna sjøl som produserer all denne faenskapen, eller er det fruen sjøl og hele hennes crew?

Men viktigere:

Når jobben din består i å opptre på scener rundt omkring på alle klodens kontinent, så sier det seg vel sjøl at du "slipper ut" mer CO2 enn folk som jevnt over strengt tatt kan rusle til jobben?

Det kommer alltid sånne grinepaver på banen, hver gang popstjernene finner på å bruke tida på noe annet enn sin egen velstand. I mine øyne er spørsmålet enkelt:

Er det bedre at Bob Geldof bryr seg om Afrikas fordømte, enn at han ikke gjør det?

Svaret er så opplagt at jeg ikke gidder å svare.

Så sett deg godt til rette, med beina på bordet - og nyt showet. Og for all del: Du skal ikke ha dårlig samvittighet for at potetgullet og ølen din er resultat av at et eller annet firma har "sluppet ut CO2".

Jeg kaller dem klimabøller; de som daglig plager folk flest med at folk flest oppfører seg helt normalt.

Bruk huet, sier jeg. Det pleier å være en god parole. Ta deg en tur på fjorden, unn deg ei uke i syden, bruk gjerne privatbilen din på vei til lakseelva di.

Og for all del: Slapp av i natt, og nyt synet av popstjernene som har flydd jetfly til scenen. De forsøker nemlig bare å gjøre et nyttig stykke arbeid. Til ditt og mitt og klodens beste.

På programmet står bl.a. Red Hot Chili Peppers, Madonna, Beastie Boys, Police, Linkin Park, Metallica, Macy Gray, Chris Cornell, Shakira, Snoop Dogg, Rihanna, Bloc Party, Foo Fighters, Genesis, John Legend og Wolfmother.

For en aften!


Arild Rønsen

submit to redditSiste saker

Wallmans Oslo: Nå med svensker!

OPTIMIST: En hitparade uten sidestykke!

22: "...men rocken var ikke død!"

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind