Puls 22.06.07


JUSTIN: Koste seg i Oslo.


Justin Timberlake
Oslo Spektrum
21. juni 2007

Tips noen om denne saken


Les også

Justin Timberlake: En av verdens beste! (09.05.14)

Grammy Awards for femtiende gang (11.02.08)

Justin Timberlake filmdebuterer (09.01.07)

Justin Timberlake: FutureSex/LoveSound (26.09.06)

Justin Timberlake til filmen (11.02.04)KalenderJustin Timberlake: Bringin' Sexy Back!

(Oslo/PULS) Ja, da var altså tiden inne for den nye Michael Jackson å erobre Norge. Justin Timberlake er den 26 år gamle sørstatsgutten som startet karrieren sin på The Mickey Mouse Club, men nå har han endelig blitt voksen, og et fullsatt Oslo Spektrum med folk i alle aldre ønsket han hjertelig velkommen. Men leverte han varene?

Først og fremst så må det visuelle beskrives. ”The Future Sex / Love Sounds Tour” (hva skjedde egentlig med korte turnè-titler?) er et lite fantasiland hvor alt kan skje, og scenen er en ”central stage” som er designet som en futuristisk ninja-stjerne med masse trapper og hull som man kan hoppe ut og inn av. Undertegnede har sett en del tøffe midtscener før, men her tar Justin kaka så til de grader: Han har installert 2 barer (med bartendere) på hver sin side av scenen, hvor VIP-gjestene kan bestille drinker o.l. Følelsen av at man er på gedigen nattklubb er altså til stede, hvor Mr. Timberlake plutselig kan stå på baren å synge (og det gjorde han flere ganger).


JUSTIN: "Min norsk er shitdårlig!"

Vi snakker altså om den aller første boyband-artisten gjennom tidene, som virkelig har et medfødt genuint talent. (Sorry folkens, Robbie Williams kommer ikke under denne kategorien i det hele tatt.) Han danser som en Gud, underholder med masse glimt-i-øyet småprat, synger… Ja, fy faen som han synger! På toppen av det hele så er han en liten ”Prince Light” (altså, uten sukker) som spiller funky gitar, slenger ut noen vakre ballader på piano, han har en supertight beatbox, og ja, det var til og med en liten keytar der han spilte på en stund, mens han spinnet rundt i ekstase. Og alt dette skjedde på en såkalt ”stage in the round”, hvor man har publikum på 4 forskjellige steder hele tiden. Resultatet var intet mindre enn Imponerende!

”Min norsk er shitdårlig!” sa han plutselig 3 låter inn i konserten. Selvsagt til stormende applaus og latter, og når han sang ut ”Hva skjer’a Oslo?”, vel da var publikum solgt. Som dere sikkert skjønner, dette var en kveld man ikke burde gå glipp av, fordi det skulle ikke stå på mangel av hit’er. Med bare 2 soloalbum bak seg, så klarte han likevel å fylle opp 2 timer fullspekket med låter som (de fleste) hadde hørt før. Mannen har gitt ut gjennomsnittlig 4 singler pr album, så der har vi allerede 8 allsang-låter in the can. Hvem har vel ikke hørt ”Cry me a river”, "My Love", "Senorita" og ”Like I love you” før? Eller hva med den grandiose finalen: ”Sexy Back”?


PARTNERS IN CRIME: Den ene bedre enn den andre.

OK, så var det noen skuffelser også denne kvelden, men det var faktisk ikke fra Timberlake himself, men hans funky partner in crime, den andre ”Tim”, nemlig Timbaland. Etter å holdt seg den første timen under scenen, så dukket han plutselig opp av et hull, og undertegnede hadde forventet at taket på Spektrum skulle rase sammen, men det gjorde faktisk ikke det. Timbaland som for tiden er verdens mest suksessfulle produsent hadde overaskende dårlig publikumstekket, og når Justin og hans band skulle ta seg en halvtimes pause midt i showet, så tok Timbaland og DJ Freestyle over scenen, til noe av det teiteste makkverket av en skrytemedley allerede (mer eller mindre) spilt inn på tape. Her var det full MTV-produksjon og tåpeligheten toppet seg når de gjorde en hyllest til R&B-stjernen Allyah som døde i en flykrasj i 2001. Responsen var så lav (mest fordi ingen visste hva i huleste de snakket om) at dette tullet burde blitt spart til afterpartyet på Cosmo.


JUSTIN: "Singalong!"

Heldigvis kom Justin og hans 11-manns (afro/amerikanske) sterke orkester tilbake og reddet kvelden, og her skal det sies at det var plukket musikere fra aller øverste hylle. På gitar hadde han Rev. Mike Scott som var Prince sin gitarist fra ’97 – '04, og på trommer, ingen ringere enn John Blackwell, også fra Prince sin camp. De fire koristene sang så det sprudlet etter, men de var alt for lav i mixen. Et komplett 6-manns danseensemble var også med litt her og der, og koreografien ble bare mer og mer forvandlet til stripping utover kvelden. Det var det ingen som klagde på.

Hvis det virkelig skal være noe å sette fingeren på, så må det nok være mangelheten på ekteheten i musikkbildet. Her var det nemlig null plass for improvisering, alt var i en super-streng regi, og det stjal nok mye av sjelen for alle de på over 30 denne kvelden. Konklusjonen er enkel: Timberlake og Timbaland har fremdeles noe utrolig viktig å lære av den tredje ”Tim”, nemlig Timbuktu, som forhekset publikum på Rockefeller for 3 måneder siden. Ganske vittig egentlig, ”Söta Bror” gjør det faktisk bedre enn ”Captain America".


Petter Aagaard

submit to redditSiste saker

Wallmans Oslo: Nå med svensker!

OPTIMIST: En hitparade uten sidestykke!

22: "...men rocken var ikke død!"

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind