Puls 11.04.07


TRENT REZNOR: Gav valuta for pengene på selveste påskeaften. Foto: Per Olav Heimstad.


Nine Inch Nails
Sentrum Scene
7. april 2007

Tips noen om denne saken


Les også

Nine Inch Nails i storform! (13.05.14)

Nine Inch Nails kommer! (06.05.14)

Nine Inch Nails: The Slip (13.05.08)

Nytt Nine Inch Nails til fri nedlastning (05.05.08)

Nine Inch Nails: Year Zero (26.04.07)

Solid tungrock-program til våren (22.12.06)

DVD fra Nine Inch Nails i februar (12.12.06)

Nine Inch Nails dropper MTV-opptreden (31.05.05)

Nine Inch Nails: With Teeth (24.05.05)

Nine Inch Nails rører på seg igjen (13.05.04)

Live!-skive med Nine Inch Nails (04.10.01)

Ny NIN-låt klar (10.05.01)

Nine Inch Nails: Things Falling Apart (22.11.00)

Nine Inch Nails gjør Gary Numan på nytt album (13.09.00)

How Does It Feel (05.07.00)

Nine Inch Nails til Quart, hva med Iggy? (27.03.00)

Nine Inch Nails også til Bergen... (22.10.99)

Nine Inch Nails søker kvinnelig vokalist (19.10.99)

Nine Inch Nails: The Fragile Halo Fourteen (07.10.99)

Nine Inch Nails: København... (28.09.99)

Nine Inch Nails løfter på sløret (21.09.99)KalenderNine Inch Nails: Tungindustri i Sentrum

(Oslo/PULS): Det er syv år siden sist industrirocklegenden Trent Reznor og hans Nine Inch Nails besøkte Norge, men lørdag var Reznor med band endelig på plass igjen. Påskehelg til tross, Nine Inch Nails-fansen befant seg ikke på hytta, de stilte mannsterke opp på et utsolgt Sentrum Scene.

Trent og co sviktet absolutt ikke fansen. Showet var helstøpt, underlagt en påfallende streng regi. En og en halv time varte det hele fra begynnelse til slutt, og da var det ikke snakk om nøling mellom låtene, eller noe snikksnakk fra Trent. Heller ingen ekstranumre. Bare et et kanonløp bestående av nitten svært velspilte låter, og et av de mest gjennomførte lysshowene man kan tenke seg.

Lyden var førsteklasses, og miksen ga rom for alle i bandet til å nå ut med sitt. Og hver av utøverne angrep sine instrumenter hardt og brutalt. Trent selv, på vokal, jobba energisk for penga. Industrirock = sekundærnæringrock, men det var primalekreftene som ga kraft til Trent Reznors stemmebånd på Sentrum Scene denne kvelden.


AARON NORTH: NIN-gitaristen kom ikke i skyggen av Reznor. Foto: Per Olav Heimstad.

Det var imidlertid Josh Freese (The Vandals, A Perfect Circle) på trommer som var kveldens mann. Man kan lett bli overfokusert på de musikalske kvalitetene til et bands frontmann, men makan til fremdrift som det Freese skapte bakerst på scenen, skal man lete lenge etter. Snakk om å ta ansvar for å rocke et lokale!

Settet bød, naturlig nok, på gammelt og nytt materiale. Det nyeste bidraget til setlista var imidlertid låta "Survivalism", som man vil finne på NINs kommende skive, Year Zero, som slippes 16. april. "Survivalism" er ingen stor komposisjonskunst, og skiva inneholder forhåpentligvis låter som har større livepotensiale enn denne. Da skulle Trent heller ha valgt å fremføre et par spor ekstra fra With Teeth, den forrige studioskiva. Det hadde vært fint...


NINE INCH NAILS: Kommer tilbake til Øya-festivalen. Foto: Per Olav Heimstad

Til tross for at det hele var velregissert, velspilt og superenergisk, havna likevel bandet i midtveisfella - hvor de ikke klarte å skape nok spenning halvveis ut i settet til at det hele ikke ble en smule ensformig. "Burn" (fra soundtracket til Natural Born Killers) var rett og slett litt kjip og høre på, og det selv om Reznor på dette tidspunktet plukka opp sine egen gitar og ga seg i kast med riffing og solospill.

Uansett, når konserten mot slutten nådde storfavoritten "Hurt", hadde alle i publikum stor grunn til å si seg helt fornøyde. Etterpå ble "The Hands That Feed" brilliant fremført, en fiffig låt med både disco- og housekvaliteter, og da var det bare å krysse av for at konsert kunne plasseres i toppsjiktet.

Til tross for å ha blitt fóret med tekster om desillusjonisme, selvdestruktivitet, livsangst og dødsangst i halvannen time, var det et glad og lykkelig publikum som forlot Sentrum Scene.

NIN headliner Øyafestivalen 8. august.

Nine Inch Nails spilte dette på Sentrum Scene:

Somewhat Damaged / Last / Heresy / March Of The Pigs / Piggy / The Beginning Of The End / Ruiner / Closer / Burn / Gave Up / Help Me I Am In Hell / Eraser / Wish / Survivalism / Only / Suck / Hurt / The Hands That Feed / Head Like A Hole


Per Olav Heimstad

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.