Puls 03.03.03


Askil Holm

Tips noen om denne saken

Sammenlign pris på Askil Holm - (Kelkoo)

Søk etter Askil Holm: på Amazon.com


Les også

Askil Holm: Rolling The Slow Bus Home (02.10.09)

Askil Holm: Harmony Hotel (05.02.07)

Kurt Nilsen, Espen Lind, Askil Holm & Alejandro Fuentes: Hallelujah - Live (30.10.06)

Kremen rocka jula inn på Rock Bottom (23.12.04)

Unge trøndere satser (15.06.01)KalenderAskil Holm: Daydream Receiver

Han har kapret mange avisoverskrifter allerede, og endelig er Askil Holms første langspiller tilgjengelig for publikum. Solide EPer og helstøpte konserter har gjort forventningene store. Det er en fryd å slå fast at den 22 år gamle Namsos-væringen innfrir.

Daydream Receiver er kanskje et av de mest refreng-sterke albumene vi har hatt her til lands på lange tider. Den aktuelle singelen og tittelsporet "Daydream Receiver" slår an tonen med sin tøffe akustiske gitar-loop i begynnelsen, og senere åpner det seg et refreng som tar pusten fra oss.

Produksjonen er bra, og Askil Holm står for den selv, med litt hjelp fra sin gitarist Bård Ingebrigtsen. Skulle jeg være litt pirkete, så hadde jeg ønsket ørlite mer gitar frem i lydbildet for å få en større rocke-følelse. Men det øser bra nok på likevel. Hør bare på når minuttet står igjen på tittelsporet, og strykerne kommer inn i det bassvreng-bassen slår inn for fullt. Det får oss til å ha lyst å plukke frem Motorpsychos "The Nerve Tattoo" igjen.

Vi får en skikkelig sommerlåt i "First Day Of June", der Holm også avslører at han sitter inne med en solid stemmeprakt i begynnelsen. Mer tøffe looper blir det i "Moonlanding" som også med sine blåsearrangementer blir en av høydepunktene på plata.

"Seven Days In The Sun" og "The Boy With The Boomerang" har vi hørt før, men det gjør ikke noe å få dem en gang til da det var disse som gjorde oss oppmerksom på Askil Holm i starten. Førstnevnte er nå også å finne i Harald Zwart-filmen "Agent Cody Banks", og er en strålende låt og høres ut som vi blir kastet midt inn i sangen fra starten. Artig oppbygd, og en kjempedeilig pop-låt.

Etter mange store, heidundrandes og rocka refrenger er det en nytelse når skiva avsluttes med rolige og over syv minutter lange "Waving Goodbye" som Holm synger sammen med Kristin Asbjørnsen fra Krøyt og Dadafon. Askil Holm er en mann for fremtiden, og er en solid artist allerede selv om han er bare 22 år. Daydream Receiver er rett og slett en knallsterk debut.


Odd Inge Rand

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.