Puls 03.01.07


JB & KG: Rock never sounded funnier!


Jack Black
Kyle Gass
The Pick of Destiny
New Line Cinema

Tips noen om denne saken


Les også

KalenderTenacious D - The Pick of Destiny

Hvis man setter sammen den semibiografiske historien til “Purple Rain”, bilscenene til ”Blues Brothers” og nakenhumoren til ”Borat”. Vel, da har man en liten anelse om hva filmen ”Tenacious D – The Pick of Destiny” handler om. Ja, og selvsagt rock, rock, og mere rock!

Den sanne historien bak Tenacious D startet allerede i 1994 hos den kritikerroste teatergruppa "Actor's Gang", hvor Jack Black og Kyle Gass møttes for første gang og begynte å eksperimentere med teater og sang. Man kan trygt si at det var heterofil kjærlighet ved første blikk, fordi når de oppdaget sin sterke lidenskap for rock'n roll, var det gjort. De startet sitt eget band og debuterte på legendariske Al's Bar i Los Angeles hvor de kunngjorde raskt at de var verdens beste band.

Med massiv energi, kreativitet og ikke minst, humor, leverte de varene gang etter gang, og ryktet spredte seg så fort at de ikke trengte å se langt etter en 6 episoders TV-deal og platekontrakt med Epic, som igjen utviklet seg til oppvarmings-giger for Beck, Tool og Pearl Jam. Deres Tenacious D All-Stars Band inkluderer rocke-musikere fra aller øverste hylle, som bl.a. Foo Fighters egen Dave Grohl på trommer.


TENACIOUS D: This fuckin' rocks!

Nå er altså tiden endelig inne for filmversjonen, noe undertegnede hadde gledet seg noe utrolig til i mange år. ”The Pick of Destiny” er altså en slags biografi, til tross for det har blitt tatt visse friheter… Mildt sagt. Flere store navn gjester foran kamera, bl.a. Meat Loaf som den kristne rock-hatede faren til Jack Black, Ben Stiller som den allvitende hippien, Tim Robbins som en modernisert Kaptein Krok, Dave Grohl som selveste Satan og sist, men ikke minst, Ronnie James Dio som guttas personlige Rock-God.

Jack Black, som vi alle husker fra ”School Of Rock” og ”King Kong”, men som alle musikkelskere digger fra ”High Fidelity” er den som styrer skuta. Han har skrevet manuskriptet og produsert filmen sammens med Kyle Gass, en skuespiller som man nesten ikke har sett i noen annet enn Tenacious D prosjekter. Disse gutta er nok begge flinkere foran kamera enn bak, fordi det blir en ekstrem tynn historie, og filmen har fått en felles slakt fra alle verdens filmanmeldere.


HEAVY METAL: Med kun to gitarer, and it works.

Det er ingen tvil om at Tenacious D er et band med stort musikalsk talent og rå humor, men den er desverre ikke morsom nok. De har åpnet all for stor plass til mye intern humor som kun den innerste fanskaren vil le av, og det faktum at de røyker det meste og spiser all verdens sopp synes godt i dette som nesten kan kalles for en rotete road-movie. Likevel, så har de utrolig nok klart å oppdatere rompe-humoren, hvis noe slikt er mulig.

Den fiksjonelle handlingen i filmen baserer seg på et gitarplekter bygget av Satans ene fortann som har gjort alle store rockeinnovatører, fra Robert Johnson til Eddie Van Halen til store stjerner. Målet er å finne dette plekteret, koste hva det koste vil. Mye motgang dukker opp, alt fra seksuelle fristelser til uvennskap, med morsomme referanser til både klassikeren ”A Clockwork Orange” og ”Entrapment”.

Dette blir likevel ingen klassiker som "This is Spinal Tap", men ifølge visse kilder så har det også vært en lang og tung vei å få denne filmen i produksjon. Over 5 år med motgang gjør sikkert noe med humøret til de involverte, og det igjen går utover ferdigproduktet. Når det er sagt, så vil nok de fleste musikkelskere kose seg masse med filmen pga alle de vittige referansene til good old fashioned rock'n roll, men for all del, hva nå du enn gjør, IKKE ta med dama di på kino...


Petter Aagaard

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.