Puls 01.01.07


WIEN: Skjøvet til side av en reprisesending...
Tips noen om denne saken


Les også

KalenderKulturkanalen P2: På stedet marsj!

Det tilhører ikke hverdagen at vi befatter oss med klassisk musikk her i PULS. Men når NRK P2 - KULTURKANALEN - går ut av direktesending fra Wien, 1. Nyttårsdag, før konserten er over... da, må til og med rockens forkjempere få lov å reagere. Vi er da kulturintessert, for svingende!

Jeg sitter i badekaret, og hygger meg med den nyeste krimromanen til Knut Faldbakken. Og i badekaret har man jo ikke TV, i hvert fall ikke de fleste av oss. Således toner radioen ut over min leilighet. Jeg hører den indiske dirigenten Zubin Metha ønske Bulgaria og Romania velkommen inn i Europa.

Så kommer "An der schönen blauen Donau", komponert av Johann Strauss, og urframført 15. februar 1867. Den befinner seg utafor det offisielle programmet, men alle veit at den kommer. Liksom "Radetzky Marsch", alle marsjers marsj - også den komponert av Johann Strauss.

Det er da hallo-mannen i NRK P2 bryter av sendinga. For hva? For å innannonsere en reprise av det viktigste som har skjedd i programposten Detektor i løpet av året vi nettopp har lagt bak oss!

Som det heter på NRKs egne hjemmesider: "Detektor søker i kulturen. I redaksjonen: Janne Kjellberg, Atta Ansari og Bo Brekke. Også sendt lørdag."

Snakk om å søke i kulturen! Vi gjentar: Også sendt lørdag! I klartekst; en reprise av en reprise - mens man samtidig har betalt for "Radetzky Marsch", live, fra Wien!

Noen ganger er det unødvendig å konkludere, men likevel:

Dette er ikke Kulturkanalen verdig. Det skulle tatt seg ut, om NRK P3 hadde senderettigheter til Rolling Stones live, og gikk av lufta før "Satisfaction" - for å sende en reprise av Juntafil! Herrene Moslet og Lillelien hadde jo blitt drept!

Nei! Nei! Og atter nei!


Arild Rønsen

submit to redditSiste saker

Wallmans Oslo: Nå med svensker!

OPTIMIST: En hitparade uten sidestykke!

22: "...men rocken var ikke død!"

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind