Puls 12.12.06


Jim Stärk
Turn Around And Look
Sweet Recordings
Distr.: Universal/ENS

Tips noen om denne saken

Sammenlign pris på Jim Stärk - Turn Around And Look (Kelkoo)

Søk etter Jim Stärk: Turn Around And Look på Amazon.com


Les også

KalenderJim Stärk: Turn Around And Look

Når du hører hvem som spiller nærmest før første akkord når deg, vil enkelte mene det meste er forutsigbart - for forutsigbart, altså i negativ betydning. I tilfellet Jim Stärk forholder det seg annerledes. Uten sammenligning for øvrig; når Einar Stokke Fadnes drar i gang "Ran Out Of Luck", tar det like lang tid å høre at dette er Jim Stärk som det tar å høre at det er Keith Richards som spiller "Honky Tonk Women" med Rolling Stones. Deretter er det bare å lene seg tilbake, og nyte.

Denne trioen synes ute av stand til å lage dårlige eller middelmådige plater, og i mine ører er dette, deres fjerde, bandets foreløpig aller beste. Sannsynligvis er den også deres mest varierte, uten at det på noe vis går ut over særpreget.

De har denne Steely Dan-snerten over komposisjonene sine, samtidig som det låter helt streit americana. Men hvilke låter han skriver, Einar Stokke Fadnes!

Det låter aldri stort band, men en god del pålegg har det blitt i studio, og tidvis utvider de bandet med en elektrisk gitar, en trompet eller en bakgrunnsvokal. Alt er gjort med like nennsom hånd.

Resultatet er at Jim Stärk høres fortreffelig ut i alle formasjoner.

Nå - trenger du vel ikke flere anbefalinger?


Arild Rønsen

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.