Puls 09.08.06


Ble Quart 06 den siste?
Tips noen om denne saken


Les også

Livsviktig nødhjelp til Quart (05.07.07)

Quart 07 - Balkansk hip hop og amerikansk folkpunk (04.07.07)

Quart 07 - Klissvåt åpning (03.07.07)

Cold War Kids avlyser Quart (25.06.07)

Big Bang avslutter Quart (05.06.07)

Black Rebel Motorcycle Club kommer til Quart (24.05.07)

Chris Cornell til Quart (23.05.07)

Tre norske til Quart (22.05.07)

Velvet Revolver avlyser Quart (16.05.07)

Quart flyttes - og får besøk av Slash (14.03.07)

Motorpsycho og Magnolia Electric Co til Quart (09.03.07)

Hovefestivalen vant slaget om The Killers (26.02.07)

Beastie Boys klare for Quart Festivalen (21.02.07)

The Who til Quart (08.02.07)

Mew og Scissor Sisters til Quart (31.01.07)

Quart sliter (26.01.07)

Demo-scene på Quart 2007 (10.11.06)KalenderToffens drepende kupp

Toffen har gjennomført et regulært kupp. Og det meste tyder på at han vil forbli general for rockfestival-Norge i lang tid.

Slik står saken: Samme dag som Toffen Gunnufsen går fra borde som sjef for Quartfestivalen, annonseres at han er ansatt som sjef for Hovefestiavlen. Toffen skal etter planen tiltre i sin nye stilling 1. november.

Hovefestivalen arrangeres for første gang i 2007. Den går av stabelen på Tromøya utafor Arendal, en rotur unna Odderøya i Kristiansand.

Den første Hovedfestivalen går for sikkerhets skyld av stabelen nøyaktig samtidig med Quart 07, første uka i juli.

Ifølge NRK P1 9. august, varsler styreleder i Quartfestivalen, Magne Aasheim Knutsen, erstatningssøksmål mot Gunnufsen. Han vil granske kontrakten, og mener den juridisk sett setter en stopper for at Toffen kan jobbe for konkurrerende festivaler i løpet av en 12 måneders periode etter at han fratrådte som sjef for Quart.

Det er ikke vanskelig å se at styrelederen har et poeng, for at Hovefestivalen vil være en konkurrent til Quart er neppe å ta for hardt i. De skal altså arrangeres i samme tidsrom, og daglig leder Svein Bjørge varsler at festivalen på Tromøya vil gi plass til flere folk enn de som kan stues sammen på Odderøya. 20.000 vil Bjørge, som fra før er mest kjent som Alarm-general, samle foran hovedscenen på Hovefestivalen. Hvilke artister han ønsker seg? Red Hot Chili Peppers og U2...

Konkurrent til Quart?

Hvorfor alt dette oppstyret, fordi én mann velger å skifte beite? Poenget er at Toffen ikke er noen hvemsomhelst. Han har i praksis ikke vært sjef for Quartfestiavlen. Toffen har vært Quart. Han er dritflink, for å si det på godt norsk.

Når han nå har desertert, er det å sammenlikne med at Carl I. Hagen - om han hadde blitt kasta som formann i FrP - samme kveld hadde gått ut og danna et nytt parti. Om han ville knabba noen stemmer fra Siv Jensens FrP?

Slik kan bare dårer spørre.

Hele hensikten til Toffen må jo være å drepe Quart. Han veit selvfølgelig at Quart umulig kan få på plass en medarbeider med hans egen booking-erfaring i løpet av noen korte høst- og vårmåneder. Toffen vil helt opplagt aldri si det slik sjøl, men resultatet er jo gitt:

I internasjonal rock-booking-business har Toffen Gunnufsen, fortere enn han har rukket å skrive sitt navn på en ny kontrakt, flytta landets største rockfestival fra Kristiansand til Arendal. Det eneste han ikke tar med seg er navnet - som sant og sies kanskje ikke er så mye verdt?

Festivalpublikumet drar dit det er kult å dra, et kriterium som nesten alltid er avhengig av cred. Og om noen i festival-Norge har cred, så er det Toffen. Publikum er nemlig ikke så opptatt av at han har styrt en festival ut i stadige økonomiske problemer; de er opptatt av at sirkusdirektøren gang på gang har regissert et fenemonalt show.

Nettopp det har Toffen gjort.

Og får han kloa i Chili Peppers eller U2 - ja, så tenker jeg Svein Bjørge høyst velvillig blar opp noen symbolske euro i Kristiansand byrett.

Og vips - så var Quartfestivalen historie. For det er vel ikke mulig å drive den med bare Petter Stordalen som tilskuer?

En kortslutning, forresten - for hipsterne, de som kjøper solbriller til 3000 kroner og som skal sole seg på party med hotellkongen - de har for lengst begynt å undersøke hotellsituasjonen i Arendal.


Arild Rønsen

submit to redditSiste saker

Wallmans Oslo: Nå med svensker!

OPTIMIST: En hitparade uten sidestykke!

22: "...men rocken var ikke død!"

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind