Puls 29.06.06


TWISTED SISTER: Kommer ikke til Valle
Tips noen om denne saken


Les også

RagnaRock er avlyst (07.07.06)

Kamelot trekker seg fra RagnaRock (05.07.06)

Twisted Sister og W.A.S.P. avlyser Ragnarock (21.06.06)KalenderFestivalfarse ala RagnaRock

Med store ord og velklingende headlinere var det flere som hevet øyebryna når selveste Valle Hovin skulle huse Norges svar på Sweden Rock og Wacken Open Air. Nå står festivalen igjen som en eneste stor farse, uten headlinere og med en festivalledelse som unngår å gi svar på tiltale.

Twisted Sister og W.A.S.P. ble booket til festivalen allerede i 2005, men ble på mystisk vis borte fra programmet for noen uker siden. Ingen informasjon ble gitt, til tross for at spørsmålene haglet både på hjemmesidene til festivalen og på andre metal-siter. Den endelige bekreftelsen på at de begge hadde avlyst kom i forrige uke, men festivalsjef Bjørn Henrik Berger nektet å oppgi årsaken til avlysningen. Det ligger dog i kortene at det er festivalen selv som har rota det til. Twisted Sister har for eksempel også avlyst et par konserter i England med den begrunnelse at de skal spille inn plate. Om dette var grunnen til RagnaRock-kanselleringen, hadde det strengt tatt ikke vært noe problem å opplyse om det? Det hadde i det minste roet ned spekulasjonene et par hakk.

15.000 mennesker pr. dag er målsetninga til ledelsen. Slik programmet ser ut nå, skulle det overraske stort om det kom en tredjedel av det tallet. Det prisverdige tiltaket ser ut til å forsvinne ad dundas, og det er synd. Men ting kunne selvsagt blitt gjort annerledes her. For det første var det utopi å booke Valle Hovin til evenementet. Metalfolket kjenner absolutt sin besøkelsestid ved spesielle anledninger, men for å trekke fulle hus trenger man et program som får folk utafor hovedstaden til å gidde ta turen. Nå er det flust med band som knapt hadde fylt John Dee eller Cafe Mono, samt et par band av Rockefeller-kaliber. Det holder ikke når man tar sikte på 45.000 besøkende.

Det gis ingen refusjon for allerede kjøpte billetter, noe som har fått rasende billettkjøpere utenbys til å kontakte Forbrukerrådet, og med alt det negative fokuset festival har fra før, kan dette fort bety kroken på døra. Å skaffe to headlinere i superklasse på såpass kort tid er ingen enkel, og ihvertfall ingen billig, oppgave. Når festivalen i tillegg har solgt få billetter på forhånd, og i så måte ikke har egenkapital, ser det nok svært mørkt ut for at RagnaRock 2006 i det hele tatt blir en realitet.


Espen Hovelsen

submit to redditSiste saker

Wallmans Oslo: Nå med svensker!

OPTIMIST: En hitparade uten sidestykke!

22: "...men rocken var ikke død!"

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind