Puls 14.05.06


Greenland Whalefishers
Down & Out
Patchwork Record Production

Tips noen om denne saken

Sammenlign pris på Greenland Whalefishers - Down & Out (Kelkoo)

Søk etter Greenland Whalefishers: Down & Out på Amazon.com


Les også

KalenderGreenland Whalefishers: Down & Out

The Pogues på norsk, det vil si på engelsk, eller bergensk på irsk. Poenget er at Greenland Whalefishers, som har bosted Bergen, låter akkurat som om de skulle vokst opp i Dublin.

Det går fort unna, og ei fløyte er som regel til stede. Vokalen er prikk lik Shane MacGowan, hvilket betyr at vokalisten og mandolinisten Arvid Grov låter som om han er drita.

Dette er sagt i aller beste mening; Greenland Whalefishers låter på ingen måte som om de befinner seg i tåka. Vi har bare vent oss til at Shane MacGowan synger sånn når han er... vel - drita.

Det sju mann- og kvinnesterke bandet gjør en gjennomført respektabel jobb. Litt på tuppa innimellom, men sånn går det gjerne, når alt skal gå i hundreogførti. Og det hører liksom til sjangeren, slik at det hele tida låter helt riktig.

Topplåta heter "Molly's Lyllaby", og inkluderer fløytespilleren Agnes som duettpartner med Arvid. Ikke helt Shane & Kirsty - men nesten.

Hvis du tilfeldigvis forventer en ire på besøk, du bare handle - rett og slett for å kunne briefe litt. Om du bare har lyst på ei vorspiel-plate av dimensjoner, går anbefalinga samme vei.

Down & Out - kvelden går sikkert i dass, uansett.


Arild Rønsen

submit to redditSiste saker

Wallmans Oslo: Nå med svensker!

OPTIMIST: En hitparade uten sidestykke!

22: "...men rocken var ikke død!"

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind