Puls 28.04.06


NEIL YOUNG: Aktuell - nok en gang.




Tips noen om denne saken


Les også

Neil Young & Crazy Horse: Americana (30.05.12)

Neil Young: Le Noise (28.09.10)

Den definitive Neil Young (12.08.08)

Neil Young til Roskilde (03.03.08)

Forever Young i Paris (26.02.08)

Nytt Neil Young-album 15. oktober (12.09.07)

Adam Cain: The Monkey`s Raincoat (08.06.06)

Neil Young: Greatest Hits (21.12.04)

Neil Young med samleskive i november (30.09.04)

Nedtur med Neil Young (05.07.01)

Roskildefestivalen 2001: Øl, rock og onde vindmøller (03.07.01)

Neil Young til Spektrum i juli (07.03.01)

Neil Young til Norwegian Wood? (08.01.01)

Neil Young: Road Rock V 1 (13.12.00)

Ukjent Neil Young-innspilling funnet! (24.02.00)

Crosby, Stills, Nash & Young til Roskilde? (22.11.99)

Neil Young for fansen (06.01.99)



Kalender



Neil Young ute med Irak-album

Hey, hey, my, my...! Her kommer Neil Young! I dag, 28. april, kan du la deg berike med den komplette musikken og lyrikken fra kanadierens splitter nye album. Som handler om krigen i Irak, og amerikanernes forhold til den.

Albumet har fått tittelen ”Living With War”, og er å finne på Neil Youngs hjemesider. Du kan laste ned alle låtene i dag, mens tekstene kommer én for én. I CD-form er produktet også rett rundt hjørnet.

Som jeg gleder meg til å følge denne skiva ut i verden!

Jeg skjønner nemlig at det er alvor, når opphavsmannen beskriver produktet som en ”metal folk protest”. Neil Young, født i Toronto, Ontario 12. november 1945, har rett og slett kommet opp med et album som handler om amerikanernes forhold til Irak-krigen – men jeg tror ikke vi har et album fylt med paroler i vente. Neil Young har det ikke med å meddele seg til omverdenen på den måten, selv om de innledende linjene til denne artikkelen er parolemusikk så det holder. Han snur dem forresten i sangens første linje:

My, My, Hey, Hey.. Rock’n roll is her to stay!

Kjenner du suset av kultur som virker frigjørende?

Ifølge Neil Young har han laget et album som dreier seg om å “utveksle idéer. Det handler om å få ut et budskap. Det handler om å gi folk styrke, ved å gi dem en stemme. Jeg veit at ikke alle tror på alt jeg har å si, men rødt og blått er ikke sort og hvitt. Vi befinner oss i et fellesskap. Dette er ei plate som handler om å kunne stå sammen.”

For en mann, sier jeg! For en mann! Som har opplevd alt det elendige en mann kan oppleve – som familiefar. Men som evner å se lenger enn sin egen nesetipp.

Det skulle ikke forundre meg om ”Liwing With War”, i tillegg til det presserende alvoret, også er fylt av masse humor. Kanskje har Neil Young latt seg inspirere av den middelaldrende frua som hadde gjort seg flid med en hjemmesnekra plakat da antikrigsbevegelsen i Florida forleden demonstrerte under hovedparolen ”U.S. Out of Iraq!” Hun hadde en genser rundt livet, svart t-trøye, et skjerf i amerikanske farger, jeans og joggesko. Høyt over hodet holdt hun den beste protestplakaten jeg har sett:

Will somebody please
give Bush a blow job
So we can impeach him!

Det handler altså om å få George W. Bush stilt for riksrett. Hvem stiller seg til disposisjon? Kanskje kunne dette være en jobb for Michael Moore og Christopher Nielsen i fellesskap – å få det hele dokumentert, mener jeg?


Arild Rønsen





submit to reddit







Siste saker

Wallmans Oslo: Nå med svensker!

OPTIMIST: En hitparade uten sidestykke!

22: "...men rocken var ikke død!"

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind