Puls 21.04.06


HOME GROAN: Et av landets beste liveband


(Foto: Homegroan.net)

Tips noen om denne saken


Les også

Kremen rocka jula inn på Rock Bottom (23.12.04)

Home Groan: The Opening Act (20.09.04)

Home Groan: Raccoon (12.11.02)

Stødige Home Groan (08.08.02)

Ringelyd! (03.08.01)

HGH: Trash Grass & Love Songs (13.06.01)

HGHs dashbord stjålet! (21.05.01)

Strengelek med HGH på Mono (15.05.01)

En klassisk rock-duo er født! (21.03.00)

En hyldest til Rick Danko (21.01.00)

Home Groan: Astrodome (22.09.99)KalenderHerlige Home Groan

(Kristiansand/PULS): TrashPop hadde torsdag kveld besøk av Martin Hagfors` hjertebarn Home Groan. To timer med countryrock levert på sedvanlig imponerende vis fra et meget rutinert og flott band, var en smart måte å bruke torsdagskvelden på.

Ikke mye å utsette på produktiviteten til Martin Hagfors. Om han ikke spiller i noen av sine egne prosjekter - som i hovedsak innbefatter HGH, Home Groan og Groan Alone - er han bakmann for en rekke andre mer eller mindre kjente band og artister. Home Groan er i disse dager aktuelle med sitt tiende album "Hey Revolution Now", som har fått fine anmeldelser i dagspressen.

Home Groan består av en gjeng svært rutinerte musikere. Team Hagsfors har nå også utvidet med et kvinnelig medlem, Mona Varpe, som er et fint tilskudd til bandet. Hun spiller orgel og korer, trekker snittalderen i bandet ned - og klarer seg generelt meget bra!

Det virker nesten som Home Groan har vært kronisk på veien de siste årene - noe som ikke er veldig langt fra sannheten - for det er ikke antydning til feilskjær i det lekne lydbildet Home Groan presenterer. Koringa sitter som ei kule hver gang, og Martin Hagfors` vittigheter mellom låtene er utrolig smakfulle, og gir konserten en ekstra dimensjon. Når i tillegg bandet kan skilte med en omfattende og kvalitetsterk backkatalog, kan det selvsagt ikke gå galt.

Settlista på Charlie`s Bar bestod av mange låter fra det nye albumet, men bandet tok også flere dypdykk bakover i historien. Personlige favoritter som "Emtpty Can", "The Woods", "Wrong End Of A Knife" og "Maximum Amount" dukket jaggu også opp. Undertegnede har ennå ikke hørt den siste skiva, men basert på det vi fikk servert i går tør jeg påstå at dette er noe av det beste Hagfors har kommet opp med på lenge. Saker som "Queen Of The Underpass", "JFK Loved Volvos Too", "Gilligan`s Island" og "She Really Freaks Me Out" blir i hvert fall framført på ypperlig vis.

Helt til slutt får vi det catchy tittelkuttet til den nye skiva, før bandet drar i gang et par ekstralåter, blant disse "Astrodome". Vi håper ikke det blir altfor lenge til neste gang Home Groan tar turen til Sørlandets hovedstad.


Espen Hovelsen

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.