Puls 22.09.99


( )


Home Groan
Astrodome
ME
Distr.: MNW

Tips noen om denne saken

Sammenlign pris på Home Groan - Astrodome (Kelkoo)

Søk etter Home Groan: Astrodome på Amazon.com


Les også

Herlige Home Groan (21.04.06)

Kremen rocka jula inn på Rock Bottom (23.12.04)

Ringelyd! (03.08.01)

HGH: Trash Grass & Love Songs (13.06.01)

HGHs dashbord stjålet! (21.05.01)

Strengelek med HGH på Mono (15.05.01)

En klassisk rock-duo er født! (21.03.00)

En hyldest til Rick Danko (21.01.00)KalenderHome Groan: Astrodome

Visstnok er det en slags cowboyrevival på gang om dagen, men det hjelper fint lite hvis det ikke kommer annet ut av det enn trendnisser i H&M-hatter. Home Groan med Martin Hagfors hører ikke til disse, men lager musikk med tråder til farmene på de amerikanske slettene. Og om ikke “Astrodome” vil få hattene til å fyke, så gjør de i hvert fall en svært anstendig jobb.

Hagfors er Home Groans selvsagte frontfigur, vokalist og låtskriver. Han kan som regel også leksa si godt. Tidligere er han observert med kun kassegitar og seg selv, og det var fenomenalt hyggelig. De tre andre delene av bandet gjør heller ikke skam på låtene, men backer opp slik at resultatet blir fyldigere. Til tider blir det likevel veldig ordinært, da det blir intetsigende voksenrock. Når countryfaktoren er høyest, og tempoet lavest låter det mer personlig, og de enkelte elementene kommer mer til sin rett. “Kid” og “Acetonia” er to praktfulle eksempler, hvor spesielt den sistnevnte er en herlig seig komposisjon. Jaga Jazzist-blåsere er forresten hjertelig tilstede, uten at det akkurat letter av den grunn.

Home Groan er gjennomført, men blir litt kantete, spesielt sett i forhold til hva disse herrene er kapable til i livesammenheng. Hederlig, godt, helt og holdent helt greit.


Ruben Gran

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.