Puls 08.03.06


Gunhild Nyborg
Transitions
Park Grammofon
Distr.: Musikkoperatørene/ Diskos

Tips noen om denne saken

Sammenlign pris på Gunhild Nyborg - Transitions (Kelkoo)

Søk etter Gunhild Nyborg: Transitions på Amazon.com


Les også

KalenderGunhild Nyborg: Transitions

Hvis du er blant dem som aldri har hørt om Gunhild Nyborg før, så trenger du på ingen måte å bryte sammen i krampegråt. Du er nemlig ikke aleine! For de aller fleste er nok vokalisten Nyborg et fullstendig nytt bekjentskap, men etter at "Transitions" har blitt lansert har kongeriket fått nok et skudd på stammen av artister i grenselandet mellom pop og jazz som holder høy standard.

Gunhild Nyborg tilhører ikke skaren av velutdannede vokalister fra jazzutdanningene enten i Oslo eller Trondheim. Den akademiske ballasten står det forsåvidt ikke på - Nyborg er lege - og "Transitions" forteller oss på alle vis at det er mulig å lage flotte og tildels originale saker med utradisjonell bakgrunn.

Gunhild Nyborg er i besittelse av ei klar og direkte stemme og jeg tror neppe vokalister som Norah Jones og Silje Nergaard blir forakta der i gården. Nyborg tilhører på sett og vis den samme singer/songwriter-tradisjonen som de to og mye av stoffet her har hun også ansvaret for sjøl.

Nyborg skriver mye om overganger - både på det indre og det ytre planet, og hun framfører det med stor troverdighet. Hun gjør det på et vis som fører til at man tror på henne og det er ikke dårlig for en debutant.

Repertoaret består i tillegg til hennes egne saker også av låter som Bob Marleys legendariske "Redemption Song", Michel Legrand-klassikeren "Les Parapluies de Cherbourg" - sunget overbevisende på fransk, må vite og standardlåtene "We'll Be Together Again" - kun med bassistanse - og "Cry Me A River".

Dette forteller at Nyborg har svært så god oversikt over store deler av den moderne tradisjonen og hun lager originale tolkninger også av "utspilte" låter.

Med seg til å dandere disse smakfulle musikalske smårettene har hun et knippe musikanter av svært så høy byrd: Madrugada-trommeslager Erland Dahlen - en utmerka jazzmusikant for de som ikke vet det, bassist Jens Fossum, som også har vært med å skrive noen av låtene, Karl Strømme på trompet og Per Einar Watle på akustisk- og pedal steel-gitar. Disse herrene utgjør akkurat det musikalske reisefølget Nyborg trenger. De gjør det på et svært så diskret, men samtidig tilstede vis.

Gunhild Nyborg har så absolutt noe å melde og gjør det på en overbevisende måte. Kongeriket har fått en ny singer/songwriter og vokalist det absolutt er verdt å lytte til om man trives i et landskap der både pop og jazz råder.


Tor Hammerø

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.