Puls 03.03.06


Brinck Johnsen
Tour De Force
Roman Records
Distr.: www.jazzactive.com

Tips noen om denne saken

Sammenlign pris på Brinck Johnsen - Tour De Force (Kelkoo)

Søk etter Brinck Johnsen: Tour De Force på Amazon.com


Les også

KalenderBrinck Johnsen: Tour De Force

Brinck Johnsen har vært en sentral skikkelse i norsk jazzliv siden 80-tallet. I hovedstadens klubbliv var han en meget viktig aktør som klubbarrangør, spesielt i de dage Jazz Alive råda grunnen langt ut i de små timer. Parallelt med å være arrangør spilte også den uhyre joviale Brinck - blant venner - barytonsaksofon og trommer. Brinck flytta tilbake til sitt kjære Vestfold for mange år siden og forsvant ut av bildet i altfor stor grad. Derfor er det et hyggelig gjenhør vi får med han her - live i Stavanger med lokale helter.

Brinck Johnsen, som heter Bernt til fornavn, har aldri lagt skjul på hvor han hører hjemme hen musikalsk. For han har det alltid vært bebop som har vært den enste rette lære - og slik kommer det til å bli også helt til han takker for seg. Brinck har et nært og sterkt forhold til standardskatten og det satte sjølsagt også sitt preg på kvelden den 7. januar i år på klubben Arkivet, Newsman i Stavanger.

Brinck kan sin bebop. Dette er musikk han har levd med i flere tiår og det er nesten bare å trykke på knappen så er han i gang. Dessuten er dette den typen jazzmusikk alle kan, så derfor passer den utmerket til å skape noe meningsfullt ut av sammen med en rytmeseksjon som man kanskje aldri har møtt før.

I bassisten Øystein Eldøy, pianisten Rolf Hinderaker og trommeslageren Karsten Tillerli har Brinck funnet tre åpenbare sjelsfrender. De kan også sin musikalske bibel - her har det tydeligvis bare vært å finne ut av tempo og toneart før det blei telt opp.

På programmet sto "Bye Bye Blackbird", "Alice In Wonderland", "All The Things You Are", "You Don't Know What Love Is", "Blue Bossa" og "Sonnymoon For Two" og publikum i Stavanger hadde det tydeligvis like hyggelig som de på scena.

Bortsett fra at Brinck sprekker litt fra tid til annen - hvem gjør ikke det? - så er dette bebop uten plett og lyte. Kompet er totalt ukjent for meg, men klarer seg mer enn hygelig. Her blir ikke en eneste merkestein flytta, men vi får en liten time med veldig hyggelig musikk. Jeg synes ikke vi skal kreve så mye mer.


Tor Hammerø

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.