Puls 01.03.06


Heidi Skjerve Quintet
Coming Home
Curling Legs
Distr.: Musikkoperatørene/ Diskos

Tips noen om denne saken

Sammenlign pris på Heidi Skjerve Quintet - Coming Home (Kelkoo)

Søk etter Heidi Skjerve Quintet: Coming Home på Amazon.com


Les også

KalenderHeidi Skjerve Quintet: Coming Home

For knappe seks år siden fikk undertegnede bortimot hakeslepp etter å ha hørt den da vel 20 år gamle vokalisten Heidi Skjerve for første gang. Tiden siden den gang har hun tydeligvis brukt til å ta nye kjempesteg i retning seg sjøl. Med sin CD-debut, "Coming Home", tar hun øyeblikkelig plass i den norske elitedivisjonen når det gjelder jazzvokalister. Det betyr i samme slengen at vi snakker om meget høy klasse også målt med internasjonale ører.

Heidi Skjerve, fra jazzmetropolen Rennebu i Sør-Trøndelag, har fortsatt godt med tid igjen før hun fyller 30 år. Jeg skal ha meldt at Skjerve var i besittelse av mye modenhet i 2000 - nå framstår hun som ei kvinne og en artist med enda mye mer livserfaring og musikken og tekstene hun gir oss er av det slaget man ikke glemmer så lett, for å si det sånn.

Skjerve, og de fleste i bandet hennes, har som så mange andre mye og tung ballast fra jazzlinja i Trondheim. Det reint sangtekniske kan man sikkert utvikle bortimot hvor som helst, men det udefinerbare og originale som kommer ut via personligheten virker det som om de har et eget grep på i Trondheim.

Skjerve har skrevet all musikken her og sju av de 11 tekstene. De resterende har hun fått "hjelp" fra Christina Rosetti, Ella Wheeler Wilcox, Percy Bysshe Shelley og Guillaume Apollinaire - ikke akkurat noviser udi faget diktskriving.

Med seg har hun bassisten Roger Arntzen, Espen Reinertsen på tenorsaksofon, bassklarinett og fløyte, Truls Rønning på trommer og pianisten Erlend Slettevoll. Alle som en er i fremste rekke i den "nye" generasjonen jazzmusikanter og passer Skjerve som hånd i hanske.

Heidi Skjerve er en usedvanlig sterk melodiker. Uansett om låta er i balladetempo eller det er snakk om full fart, så er den melodiske åra sterkt framtredende. Alt er som sagt sjølskrevet, men spor av f.eks. "The Girl From Ipanema" viser at Skjerve har sterke forbindelseslinjer til tradisjonen.

På bakgrunn av det vi opplevde med Heidi Skjerve i 2000 er det ikke overraskende at hun har noe ekte å melde i 2006. Likevel er det voldsomt gledelig at kongeriket nok en gang har fått en jazzvokalist på vei mot svært så høyt internasjonalt nivå - "Coming Home" er en vidunderlig musikalsk manifestasjon.


Tor Hammerø

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.