Puls 16.02.06


Kobert
Glowing
NORCD
Distr.: Musikkoperatørene/ Diskos

Tips noen om denne saken

Sammenlign pris på Kobert - Glowing (Kelkoo)

Søk etter Kobert: Glowing på Amazon.com


Les også

KalenderKobert: Glowing

I smeltedigelen på jazzlinja i Trondheim blei den unike trioen Kobert unnfanga i 2002. I løpet av de bortimot fire åra bandet har eksistert har de utvikla et helt spesielt uttrykk i skjæringspunktet mellom jazz og eksperimentell pop. Etter stor oppmerksomhet både på hjemlige og utenlandske festivaler, CD-debuterer nå bandet med "Glowing". Det er ingen andre band som låter som Kobert.

Daniel Buner Formo på orgel og andre tangentinstrumenter, Ingrid Lode på vokal og svenske Erik Nylander på trommer og perkusjon er lagoppstillinga til dette lille, store bandet. De har hele tida søkt i egne spennende landskap for å finne sitt eget uttrykk og "Glowing" forteller oss klart og tydelig at de har funnet fram til en veldig spennende mellomstasjon.

Tekstene er med ett unntak skrevet av den engelske poeten Emily Dickinson (1830-1886). Unntaket er en tekst av Mari Boine som Ingrid Lode har oversatt til engelsk. All musikken er skrevet av Buner Formo og/eller Lode - også her med ett unntak for Boine.

Kobert gir oss 13 flotte stemninger der de viser en solid dose modenhet til tross for at dette altså er debuten. Her er det masse luft og rom og Lodes sterke og trygge stemme - fra tid til annen lagt på i dobbel dose - er en av de høyst personlige "stemmene" vi skal få veldig mye glede av i mange, mange tiår framover. Hun er en tekstformidler av sjelden kapasitet og hun benytter stemmas dynamikk på et framifrå vis.

Buner Formo og Nylander er også to veldig sterke instrumentalister og individualister som likevel setter kollektivet foran. Her er det tre par veldig åpne ører som har møttes og som vet hva som skal til for å nå dit de vil.

Kobert har allerede utvikla et helt eget uttrykk og sound. Likevel er jeg sikker på at dette bare er en mellomstasjon - dette er ikke musikanter skapt for å stå stille - og at vi kommer til å møte trioen på et helt annet sted neste gang. Enn så lenge er det veldig spennende å være tilstede på denne stasjonen midt mellom jazz og pop av den interessante og eksperimentelle sorten.


Tor Hammerø

submit to redditSiste saker

Wallmans Oslo: Nå med svensker!

OPTIMIST: En hitparade uten sidestykke!

22: "...men rocken var ikke død!"

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind